واکنش پاکستان به کشته شدن سرکرده القاعده در افغانستان
پاکستان در واکنش به کشته شدن «ایمن الظواهری» سرکرده القاعده در حمله پهپادی آمریکا به کابل پایتخت افغانستان اعلام کرد: پاکستان تروریسم را در تمامی اشکال آن محکوم میکند.
"عاصم افتخار احمد" سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیهای رسمی در زمینه کشته شدن رهبر القاعده در حمله پهپادی آمریکا اعلام کرد: ما شاهد اظهارات رسمی مقامات آمریکایی و گزارشهای رسانهها در این زمینه هستیم.
وی افزود: پاکستان از هرگونه اقدامی در زمینه مبارزه با تروریسم طبق قوانین بین المللی و قطعنامههای مربوطه سازمان ملل، حمایت میکند.
دولت طالبان اول اوت با تایید حمله روز یکشنبه پهبادی آمریکا به کابل به بهانه کشتن رهبرالقاعده این اقدام را محکوم و آن را نقض حاکمیت افغانستان دانست. آمریکا مدعی است در حمله پهبادی اخیرخود به افغانستان، سرکرده القاعده را از بین برده است.
اظهارات سخنگوی وزارت خارجه پاکستان به حمله پهبادی امریکا به افغانستان به بهانه مبارزه با تروریسم در این کشور نشان می دهد که اسلام اباد نیز این حمله را نقض حاکمیت ملی افغانستان دانسته و آنرا محکوم کرده است.
از نظر دولت پاکستان ،هر گونه اقدام آمریکا که منجر به نقض حاکمیت ملی در افغانستان به بهانه مقابله با افراط گرایی شود؛محکوم است و این مسئله نه تنها درروند مبارزه تروریسم در این کشور بی تاثیر است بلکه خود نوعی هرج و مرج و ایجاد بی ثبات در افغانستان است .
آمریکا که پس از دو دهه حضور ناکام در افغانستان به بهانه مبارزه با تروریسم مجبور شد تا در اواسط سال 2021 خاک این کشور را با شکست ترک کند، مجددا به سیاستی روی آورده است که در 20 سال گذشته بی تاثیر بوده است.
آمریکا و متحدانش در ناتو از سال 2001 تا 2021 بخشی از سیاست ادعایی مبارزه با تروریسم در افغانستان را از طریق بمباران مناطق مسکونی و حملات پهبادی به برخی مناطق این کشور به پیش برند که نتیجه ای جز کشتار شهروندان عادی وافراد بی گناه و خسارات و ویرانی های بیشتر نداشت.
در شرایطی که آمریکا در سال گذشته افغانستان را ترک کرد و مطابق توافقنامه صلح دوحه بین کاخ سفید و طالبان در فوریه 2021، ارتش آمریکا نباید حاکمیت ملی افغانستان را ازطرق مختلف از جمله حملات هوایی نقض کند، اما حمله پهبادی اخیر به این کشورپیش از هر چیز نقض آشکار حاکمیت ملی افغانستان است توسط آمریکا است که البته طالبان هم آنرا نقض توافق صلح دوحه دانسته اند.
پاکستان که خود سال ها درگیر نقض مکرر حریم هوایی و حاکمیت ملی خود توسط پهبادهای آمریکایی به بهانه مبارزه با طالبان و القاعده بود، درمحکومیت حمله پهبادی اخیر این کشور به افغانستان که کاخ سفید مدعی کشته شدن ایمن الظواهری در نتیجه این حمله است، مجددا این موضوع را یادآوری کرده است که هرگونه ماجراجویی آمریکا در دیگر کشورها در پوشش مقابله با تروریسم خود نوعی اقدامی تروریستی است که باید چنین رویکردی متوقف شود.
این دیدگاه وجود دارد که چنانچه امریکا بخواهد در آینده نیز به بهانه به خطرافتادن منافع منطقه ای و امنیت خود افغانستان را آماج حملات پهبادی خود قرار دهد، ممکن است مجددا منازعه و درگیری مسلحانه بین طالبان و آمریکا به وجود آید که ایجاد تهدید برای برنامه های منطقه ای این کشور یکی از گزینه های اصلی طالبان در این تنش جدید دو جانبه خواهد بود.
آمریکا: برای مرگ الظواهری تأیید DNA نداریم و نخواهیم داشت
کشته شدن سرکرده القاعده و اتهام زنی آمریکا و طالبان به یکدیگر