غنی و اعتماد بیجا به آمریکا
(last modified Sat, 27 Aug 2022 13:14:56 GMT )
سنبله 05, 1401 17:44 Asia/Kabul
  • غنی و اعتماد بیجا به آمریکا
    غنی و اعتماد بیجا به آمریکا

اشرف غنی ریس جمهوری فراری افغانستان اعتماد به آمریکا را باعث سرنگونی دولتش دانست.

وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی  پی‌بی‌اس آمریکا،گفت: واشنگتن توافق خروج با طالبان را امضا کرد و این باعث شد نیروهایش از گزند گروه طالبان در امان باشند، در حالی که نیروهای نظامی افغانستان  بیشترین هزینه‌ها را پرداخت کردند.

صرف نظر از اینکه اشرف غنی در حال فرافکنی بی مسولیتی خود در قبال حفظ حکومتش تا آخرین لحظه است برای جهانیان نیز ثابت شده است امریکایی ها تنها در چارچوب منافع خود عمل می کنند و بی اعتمادترین شرکای سیاسی محسوب می شوند.

از اینرو محافل سیاسی در اففانستان بارها در مورد پیامدهای اعتماد زیاد غنی به آمریکا هشدار داده بودند. عدم دعوت از نمایندگان دولت افغانستان در گفتگوهای امریکا و طالبان در دوحه به خوبی نشان داد که واشنگتن نه تنها به حاکمیت ملی افغانستان احترام نمی گذارد بلکه به شکل قیم مابانه با مردم افغانستان رفتار می کند. رفتاری که هیچگاه مورد اعتراض دولت وقت افغانستان قرار نگرفت .
احمد سعیدی کارشناس افغان در این باره می گوید:
"هیچگاه امریکا و سرویسهای اطلاعاتی ان به منافع مردم افغانستان فکر نکردند و تنها منافع شوم خود را در همکاری با تروریستها و شبه نظامیان دنبال کردند "
الگوهای رفتاری امریکا در همکاری های منطقه ای و بین المللی کاملا منافع محور است و حاضر نیست در تعاملات خود منافع طرف مقابل را نیز در نظر بگیرد.

رفتار امریکا با ژاپن و کره جنوبی که بیش از یکصد هزار نیروی نظامیش در این کشورها مستقر هستند گواه روشنی براین مدعاست. امریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ با تحقیر کشورهای میزبان نیروهای نظامیش حتی در  المان خواهان دریافت هزینه حمایت های نظامی شد و این در حالی است که براساس قانون اساسی ژاپن و کره جنوبی که واشنگتن پس از جنگ جهانی دوم به انها تحمیل کرد تامین امنیت انها بر عهده نظامیان امریکایی است که بخش مهمی از هزینه های انها را نیز کشور میزبان می پردازد.

این گونه برخورد حقارت امیز  و بی اعتماد گونه امریکا بل متحدانش جز الگوهای رفتاری سیاسی و امنیتی کاخ سفید است که اشرف غنی قطعا آگاهانه در دام ان گرفتار شد. زیرا وی سایقه همکاری با امریکایی هارا پیشتر داشته است.
حبیب حکیمی کارشناس افغان در این باره می گوید:
"نتیجه حضور دو دهه امریکا در افغانستان ویرانی این کشور است .امریکا با شعار های عوام فریبانه افغانستان را اشغال کرد و هنگام خروج خفت بارش زمین سوخته تحویل مردم این کشور داد "
در هر حال، مصادره اموال و دارایی های مردم افغانستان از سوی امریکا که بالغ بر نه میلیارد دلار است کاملا گویای خیانت واشنگتن به مردم مظلوم  این کشور است و اینکه کاخ سفید در امانت داری نیز نمره قبولی ندارد .

زیرا تمام برنامه ها و سیاستهای خود را در چارچوب منافع نامشروع خود سازماندهی و پیگیری می کند.پیام این گونه رفتار امریکا برای مردم افغانستان این است  که بدون هر گونه وابستگی به امریکا برروی پای خود به ایستند و از هر گونه تنمای کمک از واشنگتن پرهیز کنند .اگر چه سخنان اشرف غنی در مورد اعتماد به امریکا می تواند با انگیزه های مختلف تعبیر شود اما می تواند درس عبرت خوبی برای ایندگان سیاسی افغانستان باشد.