تلاش برای بهبود شرایط مهاجران در جهان
(last modified Mon, 10 Dec 2018 11:31:30 GMT )
قوس 19, 1397 16:01 Asia/Kabul
  •  تلاش برای بهبود شرایط مهاجران در جهان

کنفرانس بین المللی مهاجرت امروز (دوشنبه) در حالی در مغرب آغاز به کار می کند که شرایط نامساعد سیاسی،اجتماعی،اقتصادی و نا امنی درکشورهای مختلف به ویژه در آفریقا،آمریکای لاتین و بخش هایی از غرب آسیا سبب افزایش موج مهاجرت در جهان شده است.

بنا بر آمارها بسیاری از مهاجران را جوانان و زنان تشکیل می دهند که برای دستیابی به شرایط زندگی بهتر کشورهای خود را ترک کرده اند. دراین زمینه صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که بیش از نیمی از جوانان و نوجوانان 14 تا 24 ساله به دلیل محرومیت های شدید ، مجبور به ترک کشورشان شده اند.

 موج مهاجرت طی سال های اخیر در جهان افزایش یافته است.افزایش تنش های سیاسی،نبود دموکراسی و وجود حکام دیکتاتور به ویژه در برخی از کشورهای آفریقا، شرایط نامساعد اقتصادی، نبود فرصت های شغلی، افزایش تورم، ناامنی غذایی، گسترش فعالیت های گروه های تروریستی و نا امنی از جمله دلایل مهاجرت بسیاری از شهروندان به ویژه ساکنان آفریقا ، آمریکای لاتین و غرب آسیا عنوان شده است.

از سوی دیگر، سیاست کشورهای غربی و مداخله جویی های آنان در بسیاری از این کشورها، تلاش برای عقب نگه داشتن آنها همچنین حمایت از گروه های تروریستی و حکام مستبد دست نشانده، سبب شده تا سال های اخیر با افزایش آگاهی ها و تغییر شرایط ،موجی از مهاجرت به کشورهای اروپایی  و آمریکا شکل بگیرد.

"جوزف نویس"Joseph Nevins کارشناس مسائل آمریکای مرکزی در این زمینه می گوید:مهاجرت از کشورهای آمریکای لاتین به ایالات متحده، بیش از هر چیز به سبب نفوذ بسیار بالا و مداخلاتی است که واشنگتن در طول دهه ها در این کشورها داشته است.

این در حالی است که کشورهای غربی نیز برخلاف ژست های بشردوستانه مانع حضور مهاجران هستند. چنانچه بسیاری از کشورهای اروپایی مرزهای خود را بسته اند و قوانین سخت مهاجرتی وضع کرده اند.در مرز مکزیک – آمریکا نیز که گروه عمده مهاجران آمریکای لاتین حضور دارند نیروی نظامی مستقر شده است.

"گجودیت سندرلند" Judith Sunderland مدیر بخش اروپا و آسیای مرکزی سازمان دیدبان حقوق بشر در این زمینه می گوید: سیاست های کنونی اتحادیه اروپا در مورد مهاجران و تردید در مورد محل اسکان دادن آن ها باعث افزایش درد و رنج مهاجران می شود و حتی کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانع نجات پناهجویان در دریا توسط سازمان های غیر دولتی، کشتی های تجاری و حتی کشتی های نظامی می شوند.

در حال حاضر شرایط مهاجران مساعد نیست. بسیاری از آنها در پشت مرزها ماه ها در انتظارمی مانند، بسیاری گرفتار باندهای قاچاق انسان شده و بسیاری در آب های مدیترانه جان می سپارند.

در کنفرانس بین المللی مهاجرت قرار است پیمان بین المللی مهاجرت به امضای نهایی بسیاری از کشورها برسد.این پیمان بین المللی که در حمایت از مهاجرتهای امن، سازماندهی شده و منظم تهیه شده است، بر همان اصول و حقوقی که در زمینه مهاجرت وجود دارد یعنی دفاع از حقوق انسانی به ویژه در مورد زنان و کودکان، تاکید می کند.اگرچه این پیمان ضمانت اجرایی ندارد با این حال برخی از کشورها از جمله آمریکا اعلام کرده اند این پیمان را نخواهند پذیرفت.

شرایط برای مهاجران و کشورهای مقصد، هر دو بحرانی است، به نظر می رسد اتخاذ سیاست های سختگیرانه راهگشا نبوده و نیاز به تدابیر جدیدی از جمله تجدید نظر در سیاست های اقتصادی و توسعه ای غرب نسبت به دیگر کشورهاست.

"فدریکا موگرینی"مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این زمینه می گوید:تنها راه برای تغییر جهان ما به سوی جهانی بهتر همکاری برای دستیابی به نظام جهانی مبتنی بر مشارکت است.

کلیدواژه