۲۵ اسفند؛ روز بزرگداشت پروین اعتصامی
(last modified Sat, 16 Mar 2019 09:15:28 GMT )
حوت 25, 1397 13:45 Asia/Kabul

به پاس خدمات فراوان پروین اعتصامی در زمینه شعر معاصر ایران و سبک شعر مناظره‌ای، روز ۲۵ اسفندماه روز بزرگداشت این شاعر نامگذاری شد.

«رخشنده اعتصامی» معروف به پروین اعتصامی سال 1285 هجری شمسی در تبریز متولد شد.

از او به عنوان مشهورترین شاعر زن ایران یاد می‌شود و به پاس زحمات فراوان «پروین اعتصامی» در زمینه شعر معاصر ایران و سبک شعر مناظره‌ای، روز بیست و پنجم اسفندماه، روز بزرگداشت این شاعر نامگذاری شده است.

او از کودکی علاقه خاصی به شعر داشت و ادبیات را در کنار پدر و از استادانی چون دهخدا و ملک الشعرای بهار آموخت.

اولین شعرهای پروین اعتصامی در هفت سالگی بوده است و برخی از زیباترین شعرهایش مربوط به دوران نوجوانی (یازده تا چهارده سالگی) او هستند.

از معروف‌ترین شعرهایی که او در این سنین سروده است می‌توان به شعرهای گوهر و سنگ، ای مرغک، اشک یتیم، کودک آرزومند، صاعقه ما ستم اغنیاست، سعی و عمل و اندوه فقر را نام برد.

درون مایه اشعار پروین اعتصامی بیشتر غنیمت داشتن وقت و فرصت‌ها، نصیحت‌های اخلاقی، انتقاد از ظلم و ستم به مظلومان و ضعیفان و ناپایداری دنیاست.

از پروین اعتصامی دیوان شعری به یادگار مانده که شامل 248 قطعه شعر است که از آن میان 65 قطعه به صورت مناظره است.

شعرهای پروین، تعلیمی و اخلاقی است. در دیوان پروین بیش از هفتاد مناظره آمده است. که این مناظره‌ها شامل گفتگوی انسان‌ها و جانوران و گیاهان و اشیا با هم می شود.

سرانجام پروین در 15 فروردین 1320 در سن 35 سالگی بر اثر ابتلا به بیماری حصبه درگذشت و در حرم حضرت فاطمه معصومه در قم به خاک سپرده شد.