گزیده تحلیل - اذعان اروپائیها به نسل کشی در غزه
(last modified Fri, 22 Nov 2024 10:03:04 GMT )
قوس 02, 1403 14:33 Asia/Kabul
  • اذعان اروپائیها به نسل کشی در غزه
    اذعان اروپائیها به نسل کشی در غزه

آمریکا و اروپا متحدان استراتژیک رژیم جعلی اسرائیل متفاوت ترین واکنش را به صدور حکم علیه نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و یوآوگالانت وزیر جنگ پیشین این رژیم نشان دادند.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا با صدور بیانیه ای اقدام دیوان بین المللی کیفری در لاهه را «ظالمانه» خواند. رئیس‌جمهور آمریکا نوشت: «ما همیشه در کنار اسرائیل در مقابل تهدیدهایی که علیه امنیت آن وجود دارد، می‌ایستیم.» آمریکا در فاصله سه روز دو واکنش مهم در حمایت از رژیم کودک کش صهیونیستی انجام داده است. اولین اقدام آمریکا وتوی قطعنامه اخیر درخواست آتش بس در غزه برای جلوگیری از تداوم نسل کشی فلسطینیان بود. در حالیکه چهارده عضو شورای امنیت سازمان ملل از پانزده عضو این شورا به این قطعنامه رای موافق دادند. آمریکا با رای مخالف به پیش نویس قطعنامه آتش بس به تداوم کشتار جمعی فلسطنیان رای داد.

آمریکا به دلیل تحت تعقیب قرار نگرفتن سربازان و افسران جنایتکارش و سران رژیم صهیونیستی عضو دیوان بین المللی کیفری نشده است. دولت آمریکا حتی تواففنامه های دوجانبه ای با برخی از کشورها امضاء کرده که نظامیان آمریکا از پیگرد قضایی توسط نهادهای بین المللی مصونیت داشته باشند. دولت آمریکا با وجود نفوذی که در نهادهای بین المللی دارد در برخی از نهادها با محدودیتهایی برای اعمال نفوذ مواجه است. اگر آمریکا در دیوان بین المللی کیفری نیز حق وتو داشت حکم این دیوان علیه سران جنایتکار و کودک کش رژیم صهیونیستی را وتو می کرد. دولت آمریکا شریک جرم صهیونیستها در کشتار جمعی و نسل کشی فلسطینیان در غزه است. صهیونیستها بدون حمایت آمریکا توان مقابله در برابر مقاومت و ایستادگی فلسطینیان در غزه را نداشته و ندارند. نسل کشی و کشتار جمعی فلسطینیان نتیجه ضعف و زبونی صهیونیستها است که بدین گونه دست به فجیع ترین جنایات در غزه می زنند.

واکنش دولتهای اروپایی متفاوت از آمریکا بوده است . جوزب بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به صدور حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» و «یوآو گالانت» از سوی دیوان بین‌المللی کیفری اعلام کرد که این حکم الزام‌آور است و همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا آن را اجرا خواهند کرد. سخنگوی دولت انگلیس درباره این حکم عنوان کرد: «ما به استقلال دیوان بین‌المللی کیفری احترام می‌گذاریم. این نهاد مسئولیت اصلی تحقیق و پیگرد جدی‌ترین جنایات بین‌المللی را بر عهده دارد.» دولتهای اروپایی اما یک پیوست به تعهدشان به حکم دیوان اضافه می کنند تا نشانه ای از تعهدشان به حمایت از رژیم جعلی اسرائیل کم نکرده باشند و آن به رسمیت شناختن حق دفاع از خود است.

واکنش دولتهای اروپایی به حکم دیوان بین المللی کیفری علیه سران جنایتکار صهیونیست تحت تاثیر قشار افکار عمومی در غرب است. گفتمان مقاومت و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و نفرت از صهیونیستهای جنایتکار گفتمانی جهانی شده است. غرب دیگر نمی تواند به بهانه یهود ستیزی حمایت از مردم مظلوم فلسطین را سرکوب کند. دولتهای اروپایی با حمایت از حکم دیوان ، نسل کشی در فلسطین را تائید کرده اند. اگر آنها حاضر به اذعان رسمی به کشتار جمعی در غزه نیستند به دلیل تعهدشان به حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی است. حکم دیوان کیفری علیه سران رژیم صهیونیست تحولی مهم در طول تاریخ تشکیل رژیم جعلی اسرائیل است. این حکم در شرایطی صادر شده است که آمریکا و اروپا حاضر به کاهش تعهدشان در حمایت از رژیم صهیونیستی نشدند و با تمام ساز وکارهای بین المللی برای جلوگیری از کشتار جمعی فلسطینیان مخالفت کردند. به همین دلیل «آگنس کالامار» دبیرکل عفو بین‌الملل حکم دیوان بین‌المللی کیفری را نقطه عطف تاریخی دانست.