آیا آمریکاییها میتوانند به ایران بیایند؟
-
آیا آمریکاییها میتوانند به ایران بیایند؟
پارس تودی- سوالی که ذهن بسیاری را درگیر کرده این است: آیا آمریکاییها میتوانند به ایران سفر کنند؟ پاسخ کوتاه این است: بله.
با وجود تنشهای سیاسی دهههای اخیر میان ایران و آمریکا، ایران سالانه میزبان گردشگران آمریکایی است که با کنجکاوی به این کشور سفر میکنند تا تصویری واقعیتر از ایران را تجربه کنند. به گزارش پارس تودی، برخلاف روایتهای رسانهای غرب، بسیاری از این گردشگران از میهماننوازی ایرانیان شگفتزده میشوند.
درو بینسکی (Drew Binsky) با نام اصلی «درو گلدبرگ» متولد شهر دالاس در ایالت تگزاس آمریکا میگوید: برخلاف عقیده عمومی، ایران بینهایت "امن" است و مردمی مهماننواز دارد که پیشاز این هرگز مثل آن ندیده بودم. آنها (مردم) تازمانی که مطمئن شوند شرایطم مناسب است و در امنیت هستم همراهیام میکردند. واقعا نمیخواهم شما را فریب دهم. تمام چیزهایی که گفتم ۱۰۰ درصد واقعیت است.»
«جان پال سلوا» که با نام مختصر «جی پی» شناخته میشود، از "اورلاندو" فلوریدا هم درباره سفرش به ایران میگوید: مهماننوازی ایرانیها در جهان نظیر ندارد. وی در سه بار سفرش به ایران یک شب هم در هتل یا مسافرخانه سپری نکرده است و همیشه مهمان خانههای مردم ایران بوده است.
او میگوید: همین طوری شروع شد. خانه یکی بودم و بعد میپرسیدند سفر بعدی کدام شهر خواهد بود و میگفتم نمیدانم شاید اصفهان بروم. بعد میگفتند آها عالی، آنجا پسر عموی من در اصفهان است و میتوانی بروی خانهاش بمانی و به همین ترتیب در شهرهای دیگر.
تحریمهای آمریکا؛ سدی میان مردم دو کشور
اما چرا با وجود این تجربههای مثبت، سفر آمریکاییها به ایران همچنان محدود است؟ «فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت ایران، اخیراً در گفتگویی اشاره کرد: «ما هیچگاه مشکلی با سرمایهگذاری یا حضور آمریکاییها نداشتهایم. این آنها هستند که خود را از ظرفیتهای عظیم ایران محروم کردهاند.»
بقایی سخنگوی وزارت خارجه ایران، نیز در نشست خبری اخیر خود تأکید کرد: «مشکل اصلی، قوانین پیچیده و تحریمهای چندلایه آمریکاست که حتی مراودات اقتصادی ساده را برای شهروندانش دشوار کرده است.»
تاریخچه پرتنش؛ از کودتای ۲۸ مرداد تا تحریمهای ظالمانه
کودتای ۲۸ مرداد را باید سرآغاز دخالتهای آمریکا در امور ایران بهحساب آورد. بنا بر اعتراف آمریکاییها که در اسناد منتشرشده توسط سازمان سیا و وزارت خارجه آمریکا منعکس شده است، نمایندگان دستگاه امنیتی انگلیس، موضوع براندازی دولت مصدق و جایگزین کردن یک حکومت کاملاً وابسته را به نمایندگان سیا پیشنهاد کردند که با پاسخ مثبت آمریکاییها در فروردین ۱۳۳۲ مواجه شدند.
پس از آن در دوران انقلاب اسلامی، تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران، نهتنها اقتصاد، بلکه حتی ارتباطات مردمبهمردم را نیز تحت تأثیر قرار داد.
آینده روابط: فرصتها در پس تنشها
اگرچه دخالتها و سیاستهای آمریکا باعث تیره شدن روابط ایران و آمریکا شده، اما تجربههای مثبت گردشگران و تمایل بخشی از جامعه کسبوکار این کشور نشان میدهد که ظرفیت همکاریهای اقتصادی و فرهنگی وجود دارد. شاید روزی برسد که دیپلماسی، جایگزین تحریم شود و سفر به ایران برای هر آمریکایی بهسادگی خرید یک بلیط هواپیما باشد.
MMA