آشپزی ایرانی با مریم | قیمه نثار؛ غذایی که لایکهایش تمامی ندارد
-
قیمه نثار، غذای محبوب ایرانی
پارس تودی- قیمهنثار فقط یک خورشت نیست؛ روایتی از تاریخ و فرهنگ قدیم مردم ایران است که با عطر زعفران، درخشش خلالها و طعم گوشت لطیف، سفرهای شاهانه میسازد.
سلام، مریم هستم، در این مطلب از پارس تودی میخواهیم با هم به سراغ یکی از خوشمزهترین و مجلسیترین غذاهای ایرانی برویم؛ غذایی که آنقدر خاص است که میتواند حتی سلطان سختپسند آشپزخانه را هم راضی کند. با «قیمهنثار» آشنا شوید؛ غذایی که نامش با شهر زیبای قزوین در شمال غرب ایران گره خورده است.
این خورشت ترکیبی از گوشت، لپه، زعفران، خلالهای بادام و پسته و زرشک است. آنقدر زیباست که میتواند در مسابقه زیبایی خورشتها برنده شود. اگر در گذشته مهمان خانههای قزوین بودید، حتماً این غذا را به عنوان هدیهای خوشعطر روی سفره میدیدید. واژه «نثار» هم بیدلیل انتخاب نشده؛ چون خلالها و زعفران مثل هدیهای ارزشمند روی برنج پخش میشوند تا غذا را به یک شاهکار تبدیل کنند.
مواد لازم برای ۴ نفر:
در نیمه راه، زعفران را اضافه کنید. خلالها را در گلاب خیس کنید و زرشک را در کره تفت دهید. برنج را بپزید و بخشی از آن را با زعفران مخلوط کنید.
در پایان، برنج را در دیس بکشید، با برنج زعفرانی و خلالها تزئین کنید و خورشت را کنار آن سرو کنید. نتیجه غذایی است که هم شکم را سیر میکند و هم قلب را شاد.
خواص غذایی:
پس اگر میخواهید هم طعم یک غذای مجلسی را بچشید و هم سلامتی خود را حفظ کنید، قیمهنثار گزینه کامل و بینظیری است. نوش جان.
ms