چرا یهودیان ایران مهاجرت نمی‌کنند؟ | اعتراف یک تحلیلگر اسرائیلی 
(last modified Tue, 25 Feb 2025 10:58:04 GMT )
اسفند ۰۷, ۱۴۰۳ ۱۴:۲۸ Asia/Tehran
  • تصویری از مراسم دینی یهودیان ایران در یک کنیسه
    تصویری از مراسم دینی یهودیان ایران در یک کنیسه

پارس تودی - کارشناس مسائل ایران و افسر اطلاعاتی پیشین اسرائیل اذعان کرد که جامعه یهودیان ایران احساس غرور فرهنگی و هویت ملی قوی دارند.

 

هرچند در رسانه‌های غربی هجمه‌ گسترده‌ای از تبلیغات ضد جمهوری اسلامی ایران درباره بدرفتاری با یهودیان ایران منتشر می‌شود ولی واقعیت چیز دیگری است و پیروان یهودیت در ایران به زندگی و میراث خود در کشورشان افتخار می‌کنند.

سندیکای اخبار یهودیان JNS طی یادداشتی درباره یهودیان و رابطه آنها با جمهوری اسلامی ایران به صراحت آورده است که با وجود تبلیغات منفی در رسانه‌های غربی هیچ تنشی بین جامعه یهودیان و حکومت فعلی ایران وجود ندارد.

به گزارش پارس تودی به نقل از خبر آنلاین،«دیوید نیسان» David Nissan کارشناس مسائل ایران و افسر اطلاعاتی پیشین اسرائیل که در تهران به دنیا آمده و بزرگ شده است، با انعکاس تحولات جامعه یهودی در ۱۶ ماه گذشته افزود: درک این موضوع که هویت ملی یهودیان ایرانی به ایران گره خورده، بسیار مهم است.
 
نیسان درباره شرایط جامعه یهودیان ایران می‌نویسد که علیرغم مهاجرت قابل توجه از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ تا به امروز، جامعه یهودی ایران هنوز یک شیوه زندگی کامل یهودی را حفظ کرده است و هیچ مزاحمتی از سوی حکومت علیه آنها اعمال نمی‌شود.
 
با وجود ۳۰ کنیسه فعال، مدارس یهودی و اصناف دیگر این جامعه هیچ گونه آزار و اذیت تجربه نکرده و اجازه دارند سبک زندگی یهودی خود را بدون مداخله حفظ کنند و حقوق آنها به عنوان یک اقلیت مذهبی رسمی در ایران توسط قانون و قانون اساسی محفوظ است و حتی در مجلس نماینده دارند.
دختران یهودی ایرانی در حال خواندن تورات در کنیسه 

 

یهودیان ایران به دلایل مختلفی تمایل به مهاجرت به اسرائیل را ندارند. برخی از این دلایل عبارتند از:
 
1- تاریخچه طولانی و ریشه‌دار: جامعه یهودی ایران یکی از قدیمی‌ترین جوامع یهودی در جهان است که تاریخ آن به بیش از ۲۵۰۰ سال پیش برمی‌گردد. یهودیان ایران، به ویژه در دوران‌های مختلف حکومت‌های ایرانی، بخش مهمی از جامعه بودند و بسیاری از آنها در زندگی اجتماعی و فرهنگی ایران جایگاه ویژه‌ای داشتند.
 
2- آزادی مذهبی: تقریباً در تمامی دوره‌ها و سلسله‌های حکومت در ایران یهودیان به عنوان اقلیت‌های مذهبی شناخته می‌شدند ولی آزادی‌های مذهبی آنها تضمین شده بود.
 
3- شکوفایی اقتصادی و فرهنگی: یهودیان ایران به دلیل تعامل با دیگر جوامع و فرهنگ‌ها، در بخش‌های مختلف اقتصادی، علمی و فرهنگی ایران مشارکت داشتند و همچنان نقش مهمی در جامعه ایرانی دارند.
 
4- حفظ هویت فرهنگی و مذهبی: یهودیان ایرانی همچنان به حفظ آداب و رسوم دینی خود پایبند هستند و در بسیاری از شهرها و روستاهای ایران، جوامع یهودی وجود دارند که سنت‌های خود را نگه داشته‌اند.
 
5- شرایط اجتماعی و سیاسی: برخی از یهودیان ایران به دلیل شرایط مناسب سیاسی و اجتماعی ایران، تمایلی به مهاجرت ندارند.
«همایون سامه‌یح» پزشک متخصص داروسازی، رئیس انجمن کلیمیان و نماینده کلیمیان در دوره یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی ایران
بانوان و دختران یهودی ایرانی در یک راهپیمایی اعتراضی ضد اسرائیل
خانواده‌های یهودی ایرانی در داخل کنیسه

 

یهودیان ایران در یک مراسم ضد صهیونیستی

 

در نهایت، جامعه یهودی ایران حضور فعال و بدون چالشی در کشور دارند و بخشی از تاریخ و فرهنگ ایران به شمار می‌آیند.
hm