مهر ۰۵, ۱۴۰۳ ۱۳:۲۲ Asia/Tehran
  • چه ضمانتی وجود دارد که اسرائیل و غرب سلطه جو کالاهای خود را بمبگذاری نکنند؟
    چه ضمانتی وجود دارد که اسرائیل و غرب سلطه جو کالاهای خود را بمبگذاری نکنند؟

پارس‌تودی- تروریسم فناوری، عنوان جدیدی است که این روز‌ها با ترور عمومی در لبنان توسط رژیم اسرائیل، پررنگ‌تر شده است.

رژیم صهیونیستی هفته گذشته طی دو روز اقدام به انفجار گسترده دستگاه‌های ارتباطی در لبنان کرد. در این حمله تروریستی دست‌کم ۳۷ نفر  به شهادت رسیدند و هزاران نفر نیز زخمی شدند. در این مطلب از پارس‌تودی سعی شده، مخاطرات ارتباط تجاری با اسرائیل و تاثیر این اقدامات تروریستی را بر اقتصاد صهیونیست‌ها بررسی شود.

 

ناامنی بازا‌رهای جهانی

یکی از ابزار‌هایی که دولت‌های غربی در اختیار دارند کنترل بازار است؛ در واقع، کنترل آنچه فروخته می‌شود، تولید می‌شود و مجوز می‌گیرد در اختیار کشور‌های غربی است.

ماشین ترور اسرائیل، اکنون این سوال را پیش کشیده، چه ضمانتی وجود دارد که کشور‌های غربی و رژیم صهیونیستی کالا‌هایی صادراتی خود را بمب‌گذاری نکنند؟

«بروس شنی‌یر»، کارشناس مسائل فناوری در مدرسه حکمرانی جان اف. کندی در یادداشتی در روزنامه نیویورک‌تایمز نوشته است: «مشخص نیست چطور می‌توان در برابر این حملات و حملات مشابه آن از خود دفاع کرد. زنجیره‌های تأمین هایتک پیچیده و بین‌المللی هستند».

«پائولو تریولو»، کارشناس مسائل سیاست‌گذاری در حوزه فناوری هم معتقد است: «حمله تروریستی اخیر اسرائیل در لبنان، احتمالاً باعث ایجاد نگرانی‌هایی در کشور‌های دیگر درباره زنجیره‌های تأمین برای دستگاه‌های الکترونیکی حساس خواهد شد و ارزیابی مجدد درباره مخاطرات احتمالی اتکا به عرضه‌کننده‌های ناشناس را به همراه خواهد داشت».

روزنامه «نیویورک‌تایمز» هم نوشته است: «رایانه‌ها ما آسیب‌پذیر هستند و بر همین اساس می‌توان گفت خودروها، یخچال‌ها، ترموستات‌های خانگی و بسیاری از دیگر وسایل پراستفاده در اطرافمان مشمول همین قاعده‌اند».

 

اثرات منفی تروریسم فناوری بر اقتصاد اسرائیل

تحلیلگران می‌گویند حملات اخیر اسرائیل نه تنها برای این رژیم منافع راهبردی به همراه نخواهد داشت بلکه بر صادرات محصولات فناوری کشورهای غربی‌ و صهیونیست‌ها اثر منفی دارد.

«پاتریک کینگلزلی»، تحلیلگر آمریکایی در یادداشتی در «نیویورک‌تایمز» می‌نویسد: «اسرائیل از نگاه دوستان و دشمنانش از لحاظ فناوری قوی، اما از لحاظ راهبردی سردرگم است».

«ایهود اولمرت»، نخست‌وزیر اسبق رژیم اسرائیل نیز معتقد است که سران اسرائیل، برای رقم زدن اقدامات اثر بخش دچار شکست شده‌اند.

 

افول سلطه دلار در کنار از بین رفتن اعتماد جهانی

تروریسم فناوری که مصداق آن را در انفجار دستگاه‌های ارتباطی در لبنان می‌توان دید، در کنار سوءاستفاده آمریکا از نفوذ دلار، به مرور در حال از بین بردن اعتماد به غرب در سطح جهان است.

اکنون هژمونی آمریکا، به عنوان حامی سرسخت اسرائیل، در یک سراشیبی قرار گرفته و با پیدا شدن الگو‌های جایگزین و ائتلاف‌های اقتصادی غیرغربی نظیر بریکس یا سازمان همکاری شانگهای که مسیر‌های منصفانه‌تری برای توسعه اقتصادی پیش روی کشور‌ها قرار می‌دهند ایالات متحده با شرایط دشواری برای حفظ نفوذ خود در جهان مواجه شده است.

عبارات کلیدی: تروریسم فناوری، پیجرها، لبنان، اسرائیل، سلطه دلار

FZ/MMA

کلیدواژه