اردیبهشت ۰۵, ۱۴۰۳ ۱۴:۲۵ Asia/Tehran
  • چرا هند در جهان در حال بدنام شدن است؟
    چرا هند در جهان در حال بدنام شدن است؟

پارس تودی- هند سرزمینی که از گذشته به تنوع و مدارا مشهور بوده و از سوی دیگر در قرن اخیر یک اعتبار عظیم با عنوان یک جامعه و کشور استعمارستیز پیدا کرده بود، در دهه اخیر بویژه در این دوسال شاهد افت بسیاری در اعتبار و تصویر خود نزد مردم جهان بوده است. تعجب بیشتر از آن سوست که این تصویر هم در میان کشورهای شمال جهان و کشورهای غربی نامحبوب مانده و هم در میان ملل غیرغربی بشدت آسیب دیده است.

در اینجا به سه علت اشاره می‌کنیم:

نفرت غرب و رسانه‌های آن از انسان هندی

Shashi Shekhar Vempati مدیرعامل رسانه عمومی Prasar Bharati در هند با بیان اینکه هند همیشه در حال پاسخ به ادعاهای نادرست رسانه‌های غربی علیه این کشور است گفت:

رسانه های غربی، هند را سرزمین، فیل‌ها، افسونگران مار و فقیران برهنه تصور می کنند.

Vempati، دلیل تخریب هند توسط رسانه‌های غربی را اشباع بازارهای اولیه این رسانه ها در غرب برشمرد و افزود:

غربی ها با هدف جذب مخاطب ، به ویژه در بازارهای بزرگ از جمله چین، اقدام به تخریب هند می کنند.

کاریکاتور یک مجله آلمانی در تمسخر مردم هند

 

«شروان بات»، خبرنگار مقیم نیویورک و فارغ التحصیل دانشگاه ییل نیز می گوید:

«در تجارت روزنامه و خبر، باید داستان بفروشی و برای فروش داستان، باید روایت را بفروشی.»

این در حالی است که هندی‌ها، همیشه غرب را سرزمینی دوست داشتنی با آدم های متمدن تصور می کنند.

«شروان بات»، درهمین خصوص با طرح سوالی از مخاطب غربی به ویژه مردم آمریکا می خواهد تصور کنند اگر روایت غالب از جامعه غرب برای مردم هند، واقعیت های کشورهای غربی از جمله حملات مسلحانه ، نژادپرستی ، تعصب‌های راستگرایانه و بحران اعتیاد بود، غربی‌ها از تخریب خود در میان جامعه هند چه احساسی داشتند در حالیکه اکنون مردم هند به دلیل مهندسی خبر از سوی رسانه های غربی تنها، زیبایی های نداشته و خیالی غرب را می ببیند.

 

غلبه یافتن جریان افراطی در هند

علل دیگر و جدی تخریب شدن تصویر هند از سرزمین گاندی‌ها و تنوع به سرزمین خشونت و خشم، تحولات سیاسی ده‌های اخیر هند بوده است.

از عوامل مؤثر در ترویج این روایت از هند، ظهور «ناراندا مودی» نخست وزیر کنونی و حزب «بهاراتیا جاناتا» BJP در صحنه سیاسی هند است، حزبی که خواسته ناخواسته با انجام اقدامات اسلام ستیزانه ، حمایت از اسرائیل و نیز خدمت به منافع غرب و استعمار در زمین رسانه های غربی بازی کرده است.

نظرسنجی اخیر مرکز مطالعات جوامع در حال توسعه در دهلی نو (CSDS) نشان می‌دهد که سیاست‌های «نارندرا مودی» نخست وزیر هند شکاف مذهبی در این کشور را عمیق‌تر کرده است.

این شکاف مذهبی، میان هندو‌ها و مسلمانان هند بیشتر خود نمایی می کند. واقعیت نیز این است که حزب «بهاراتیا جاناتا» با شعارهای هندوگرایی قدرت را به دست گرفت و تلاش کرد با تحریک گروه‌های تندرو هندو همچون "آر اس اس" و "شیوسنا" که در روستاها و شهرهای کوچک از نفوذ زیادی برخوردار هستند آرای مردم را به نفع خود مصادره کند.

از زمان روی کارآمدن حزب بی جی پی در هند در سال 2014، خشونت‌های مرگبار علیه مسلمانان در شهرهای مختلف این کشور به طور بی‌سابقه ای افزایش یافته است.

تخریب و آتش زدن مساجد ، محدود کردن برگزاری آیین های مذهبی ، ممنوعیت اعطای مجوز اقامت به مهاجران مسلمان ، لغو خود مختاری ویژه منطقه کشمیر و سکوت در قبال تعرض خشونت بار هندوهای افراطی علیه مسلمانان ازجمله اقدامات هدفمندی بوده که در سال های اخیر علیه مسلمانان در هند انجام شده است.

این امور سبب شده که هم در سطح جهان و هم جوامع دینی و اسلامی در کشورهای دیگر یک نفرت پنهان از هند شکل گرفته و شروع به رشد کند.

رها کردن اعتبار ضداستعماری هند و رفتن به سمت جریان استعمارگر و بدنام

موضوع دیگر عدم توجه هند به اعتبار ضداستعماری خود بود.

هند، با فاصله گرفتن از جنبش عدم تعهد، گرایش بیشتری به غرب پیدا کرد و در این زمینه، رژیم صهیونیستی نیز در سیاست خارجی این کشور اهمیت یافت.


کاریکاتوری که نشان میدهد غربی ها با فریب دادن نارندرا مودی نخست وزیر هند او را در مقابل همسایه چینی اش قرار داده اند

 

در این زمینه اقدامات عجیبی انجام شد که تعجب جهانیان را معطوف به خود کرد برای نمونه سیاست‌های هند در قبال مسئله فلسطین مملو از تناقضات شد و حمایت دهلی نو از مردمی که زیر بار اشغالگری رنج می کشند، به حمایت از اشغالگری رسیده است، حمایتی که تنها به ابعاد سیاسی و اقتصادی منحصر نشده بلکه حتی بعد نظامی را هم در برگرفته است.

روابط هند با رژیم اسرائیل تا آنجا پیش رفت که «نارندرا مودی»، اولین رهبر جهان بود که عملیات طوفان الاقصی را محکوم کرد.

هند همچنین در راستای حمایت بدون قید و شرط خود از رژیم صهیونیستی، از دادن رای مثبت به قطعنامه درخواست برقراری آتش بس انسانی در باریکه غزه در سازمان ملل در روز بیست و هفتم اکتبر گذشته امتناع کرد.

بر اساس آنچه سایت «دیپلمات» فاش کرد، این موضع حمایتی بر موضع هندوهای ملی‌گرای افراطی تاثیر گذاشت که پویشی را برای انتشار اطلاعات گمراه کننده در شبکه‌های اجتماعی در خصوص آنچه در باریکه غزه جریان دارد، به نفع روایت رژیم صهیونیستی به راه انداختند که این موضع در راستای تبلیغ و ترویج گفتمان‌های خصمانه علیه اسلام صورت گرفت که اقلیت مسلمان در هند را هدف قرار می‌دهد.

نهایت اینکه به نظر روحیه نژادپرستی رسانه‌های غربی و استعماری به همراه تصمیمات عجیب و بسیار اشتباه سیاسیون حاکم بر هند، سبب شد که هند آنچنان که در نزد انسان غربی محبوب نبود در میان دیگر ملل نیز به سوی بدنامی رود و از یک مبارز و قهرمان ضد نظام سلطه به یک همکار دست دوم نظام سلطه درآید.

عبارات کلیدی: هند از نگاه رسانه های غربی ، هند و غرب ، نارندرا مودی ، جامعه مسلمانان هند ، هند و اسرائیل ، هند و فلسطین

 

 
 

 

 

کلیدواژه