آئین سنتی سمنوپزی شیرازیها در نیمهشعبان
آئین سنتی پخت 20 تُن "سَمَنی" در آستانه میلاد حضرت مهدی (عج) و فرارسیدن جشن نوروز باستانی در مسجد حضرت رقیه (س) شیراز، مرکز استان فارس، برگزار شد.
سمنو در زبان شیرازی «سَمَنی» بیان میشود. آئین پخت سمنو در شیراز قدمتی 17 ساله دارد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس؛ سَمَنی، یکی از مهمترین محصولات سفره هفتسین جشن نوروز است. شیرازیها از گردو و بادام در سَمَنی استفاده میکنند و آن را نماد برکت در سال جدید میدانند.
پخت سمنو، نماد برکت محصولات کشاورزی است و نوید سالنو و پربرکت بودن سال زراعی جدید را بههمراه دارد.
زمان آمادهسازی مواد اولیه جوانه گندم و پخت کامل سَمَنی هفتاد و دو ساعت زمان نیاز است.
این ماده غذایی مقوی و مغذی، بیآنکه شکر به آن اضافه شود، بهعلت وجود جوانه گندم، شیرین است. شرکتکنندگان در پخت سخت سمنو همزمان با هم زدن آن حاجت خود را از خداومند متعال طلب میکنند.
شیراز، یکی از مقصدهای اصلی گردشگری در جنوب ایران است. شیراز با تنوع جاذبههای دیدنی فرهنگی، تاریخی و هنری در ایام نوروز میزبان گردشگران نوروزی است.