تفسیر / رونمایی از پهپاد مهاجر 10 ؛ افتخاری دیگر در صنعت دفاعی ایران
(last modified Wed, 23 Aug 2023 04:51:09 GMT )
شهریور ۰۱, ۱۴۰۲ ۰۹:۵۱ Asia/Dushanbe
  • تفسیر / رونمایی از پهپاد مهاجر 10 ؛ افتخاری دیگر در صنعت دفاعی ایران

رئیس جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز «صنعت دفاعی» ضمن بازدید از نمایشگاه آخرین دستاوردهای صنایع دفاعی کشور، از پهپاد «مهاجر ۱۰» با بیشینه مداومت پروازی ۲۴ ساعت در ارتقاع ۷ هزار متری و با شعاع عملیاتی ۲ هزار کیلومتری رونمایی کرد.

بیشینه ظرفیت سوخت پهپاد «مهاجر ۱۰»، ۴۵۰ لیتر و بیشینه وزن محموله آن ۳۰۰ کیلوگرم است. حداکثر سرعت این پهپاد ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت است ، قابلیت حمل انواع مهمات و بمب‌های قائم، الماس و دستواره را دارا بوده و مجهز به سامانه‌های جنگ الکترونیک و اشراف اطلاعاتی است.

یکی ازدستاوردهای بزرگ و تحسین برانگیز صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران دستیابی به دانش طراحی و ساخت پهپادهای پیشرفته است، به نحوی که ایران اکنون جزو قدرتهای رده بالای پهپادی جهان محسوب می شود.

برنامه پهپادی ایران که از دهه 1980 آغاز شد، با پیشرفت های روزافزون و با هدف ارتقای ناوگان اطلاعاتی و البته تجسسی و شناسایی و توانمندسازی پهپادها به منظور اجرای حملات هوایی، ادامه یافته است.تجارب جنگها و درگیری های نظامی سالهای اخیر نشان داده است که پهپاد ها می توانند نقشی سرنوشت ساز در تعیین نتیجه جنگ ها ایفا کنند؛ بر همین اساس متخصصان نظامی ایران همواره در پی استفاده از پهپاد ها برای ایفای ماموریت های متفاوت اما در قالب یک پلتفرم و محصول نسبتا یک شکل بوده اند تا علاوه بر کاهش هزینه های طراحی و ساخت، امکان تغییر کاربری پهپاد در زمانی کوتاه وبا توجه به نیاز واحد عملیاتی فراهم شود.

به همت متخصصان ایرانی در نیروهای مسلح، اکنون ایران از نظر تولیدات نظامی و ساخت تجهیزات برای مقابله با هر نوع جنگ‌ نظامی به خودکفایی رسیده و بیش از 90 در صد تجهیزات مورد نیاز صنایع دفاعی در داخل کشور ساخته می شود؛ این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران از همان ماه‌های نخست پس از انقلاب اسلامی تحریم‌ تسلیحاتی بود و در سال‌های اخیر بر شدت این تحریم‌ها نیز افزوده شده است.تولید و توسعه پهپادهای بومی مانند قاصد، شاهد، سیمرغ، مهاجر، تولید و توسعه موشک‌های بالستیک و کروز مانند قدر، سجیل، فاتح، قائم و فتاح، تولید و توسعه هواپیماهای جنگنده و شناسایی مانند کوثر، آذرخش، صاعقه و یاسین، تولید و توسعه زیردریایی‌ها و کشتی‌های جنگی مانند فاتح، جماران و دماوند و همچنین ساخت سلاح‌های رادارگریز، نمونه هایی از پیشرفت های ایران در حوزه فناوری‌های نظامی طی سال‌های اخیر محسوب می شود.

بدیهی است، دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در صنایع دفاعی همانند آنچه امروز شاهد آن بودیم یعنی رونمایی از پهپاد مهاجر 10  این پیام را برای دشمنان به همراه دارد که تلاش آنها برای ممانعت از پیشرفت صنعت نظامی و تقویت قدرت دفاعی ایران محکوم به شکست است وهیچ قدرتی نمی تواند ایران را متوقف و یا محدود کند.

اکنون آمادگی گسترده نظامی و دفاعی ایران در تمامی سطوح یعنی زمینی، دریایی و هوایی به گونه ای است که دشمنان را هر چه بیشتر بیمناک کرده است؛ در همین پیوند ، شبکه المیادین اخیرا در گزارشی اعلام کرد رژیم صهیونیستی بیشتر از همه طرف‌ها از گسترش قدرت نظامی ایران هراس دارد و مسئولان نظامی و سیاسی این رژیم به طور علنی نسبت به افزایش قدرت نظامی ایران ابراز نگرانی می کنند.

مقام معظم رهبری بارها بر لزوم اقتدار دفاعی تاکید و آن را برای جلوگیری از تهدید و همچنین حفظ امنیّت کشور ضروری دانسته اند؛ "حضرت آیت الله خامنه ای" در یکی از بیاناتشان تاکید کردند : " جمهوری اسلامی قصد آغاز جنگ با کسی را ندارد اما باید آن‌چنان توانایی‌های خود را افزایش دهید تا دشمن نه‌ تنها از حمله به ایران بیمناک و هراسان باشد بلکه به برکت همبستگی، اقتدار و حضور مؤثر نیروهای مسلح در میدان، سایه‌ی تهدید نیز از سر ملت ایران دور شود."