آذر ۰۸, ۱۴۰۲ ۰۹:۵۶ Asia/Dushanbe
  • هدف گذاری تجارت 500 میلیون دلاری ایران و تاجیکستان
    هدف گذاری تجارت 500 میلیون دلاری ایران و تاجیکستان

مدیرکل دفتر آسیای میانه سازمان توسعه تجارت ایران گفت که بر اساس هدف گذاری صورت گرفته تجارت دو کشور ایران و تاجیکستان باید به 500 میلیون دلار افزایش پیدا کند.

به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان به نقل از ایسنا، مدیرکل دفتر آسیای میانه سازمان توسعه تجارت- در همایش معرفی ظرفیت های سرمایه گذاری ایران در تاجیکستان اظهار کرد: بر اساس هدف گذاری صورت گرفته تجارت دو کشور باید به 500 میلیون دلار افزایش پیدا کند. در هفت ماه امسال حدود 133 میلیون دلار کالای غیر نفتی به کشور تاجیکستان صادر شده که نشان دهنده رشد حدود 75 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است. واردات ایران از تاجیکستان هم با کاهش هشت درصدی به 35 میلیون دلار رسیده است.

محمد حسین روشنک ، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و تاجیکستان- نیز در این همایش اظهار کرد: تجارت دو کشور در دوره ای حتی به 500 میلیون دلار هم رسیده است. اما طی سال های گذشته شاهد افول روابط دو کشور بودیم و حالا مشکلات قبلی حل شده و شاهد گسترش تعاملات تجاری دو کشور هستیم.

نظام الدین زاهدی ، سفیر تام الاختیار تاجیکستان در ایران- هم در این همایش با اشاره به بهبود تعاملات تجاری دو کشور طی سه سال گذشته، تصریح کرد: تجارت دو کشور ایران و تاجیکستان در دولت سیزدهم ایران تا 5 برابر افزایش یافته و این حاصل اراده دو کشور بر افزایش مناسبات تجاری است.

زاهدی با تاکید بر اینکه امروز مانعی برای توسعه مناسبات میان ایران و تاجیکستان وجود ندارد، گفت: دو کشور هم زبان از ظرفیت های مناسبی برای گسترش همکاری ها در زمینه های مختلف اقتصادی، تجاری، انرژی، حمل و نقل و غیره برخوردار هستند که هنوز از این موقعیت ها بهره برداری لازم صورت نگرفته است.

وی همچنین صنایع دارویی، معدنی و نیروگاهی را از صنایع جذاب در تاجیکستان عنوان کرد و گفت: به دنبال این هستیم که کشور خود را به یک کشور صنعتی تبدیل کنیم. برای رسیدن به این هدف به سرمایه گذاری و همکاری با کشورهای پیشرفته ای مثل ایران نیاز داریم. چرا که بسیاری از صنایع ایران پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته و توانسته از تحریم ها به عنوان یک فرصت برای رشد و توسعه استفاده کنند.

زاهدی همچنین با بیان اینکه در تاجیکستان 600 معدن کشف شده وجود دارد که تنها 50 تا 60 مورد آنها مورد استفاده قرار گرفته، ادامه داد: کشور ما ظرفیت های بسیاری در این حوزه دارد و جای خالی حضور سرمایه گذاران و متخصصان ایران در این بخش احساس می شود.

کلیدواژه