تفسیر - هفته دفاع مقدس ،یاد آور روزهای حماسه و غرور
امروز (چهارشنبه) 21 سپتامبر مصادف با سالروز آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران است.
در 31 شهریورماه سال 1359 (سپتامبر 1980) دقایقی پس از ساعت 14 به وقت تهران ؛ جنگنده ها ی ارتش صدام ؛ همزمان فرودگاه مهرآباد تهران و هشت شهر دیگر ایران را بمباران کردند .
صدام بلافاصله پس ازاین تجاوز که با عملیات زمینی و عبور از مرزهای ایران ادامه یافت از شکسته شدن کمر تهران سخن گفت . طارق عزیز نخست وزیر وقت عراق نیز در تحلیلی از اوضاع داخلی ایران و شرایط منطقه ، عراق را پیشاپیش پیروز جنگ معرفی کرد . امریکا نیز با آنکه درآن مقطع رابطه اش با عراق قطع بود ؛ با بغداد تماس دیپلماتیک برقرار کرد تا حمایتش از صدام در تجاوز به ایران را علنی کند .
اکنون 36 سال ازشروع این تجاوز می گذرد، اما جنگ برای ملت ایران با همه سختی ها و تلخی ها و ویرانی هایش ؛حماسه هایی بی بدیل و به یاد ماندنی بعنوان افتخارات جاودانه برای ملت ایران از دوران دفاع مقدس برجای گذاشت .
صدام در مدت هشت سال جنگ تحمیلی علیه ایران باتکیه برحمایتهای همه جانبه تسلیحاتی و پولی و لابی قدرتهای استکباری و کمک وسیع کشورهای عربی منطقه خلیج فارس ، ماشین جنگی خود را در خدمت اهداف بیگانگان در منطقه قرارداد . ارتش و نیروهای بسیج و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اما به پشتوانه همه ملت ایران محکم در مقابل تهدید ها ایستاد و به متجاوز درسی عبرت آموز داد.
ایران هیچگاه تهدیدی برای امنیت همسایگان و منطقه و جهان نبوده و در آینده نیز نخواهد بود ،اما در عمل نشان داد که در مقابله با تهدید ها و عوامل نا امنی لحظه ای درنگ نخواهد کرد . ایران از نظر قدرت نظامی امروز در جایگاهی است که در معادلات امنیتی منطقه و در حفظ ثبات و امنیت ، یک وزنه مهم بشمار می رود.
حضور مستشاری ایران در عراق و سوریه و تاکید ایران بر مقابله با تروریسم و داعش ناظر بر این نکته است که فرآیند قدرت بازدارندگی ایران محدود و منحصر به مرزهای ایران نیست و جمهوری اسلامی ایران درهر نقطه ای که ضرورت و امنیت جمعی اقتضا کند ،به وظیفه ذاتی خود عمل خواهد کرد .
ایران اسلامی امروز با استفاده از تجربیات دوران دفاع مقدس ؛ متناسب با تهدید های پیرامونی خود ؛ ظرفیت های نظامی را افزایش داده و از نظر قدرت نظامی در جایگاهی تعیین کننده قرار گرفته است که در معادلات امنیتی منطقه و در حفظ ثبات و دفع تهدید های جمعی یک بازیگر موثر بشمار می رود.
ارتش و قدرت نظامی ، لزوما" برای تهدید دیگران و یا اشغالگری نیست ؛ بلکه اقتدار نظامی به مفهوم داشتن توان مقابله با متجاوز و در صورت لزوم استفاده از قدرت تهاجمی درچار چوب اقدامات بازدارنده در مقابله با تهدیدها است . از اینرو توان بازداندگی نظامی و قدرت تهاجمی ایران در مقابل دشمن بعنوان یک هدف استراتژیک مطابق با الزامات مقابله با دشمن طراحی شده است.
حضرت آیتالله خامنهای،رهبرمعظم انقلاب وفرمانده معظم کل قوا در بازدیدی که اخیرا" از دستاورد های بومی و دانش بنیان صنایع نظامی ایران داشتند با تأکید بر لزوم ادامه مسیر افزایش توان دفاعی تصریح کردند ؛ در دنیایی که قدرتهای «زورگو، سلطهگر و دارای کمترین جوهره اخلاق، وجدان و انسانیت» حاکم هستند، و از تجاوز به کشورها و کشتار انسانهای بیگناه هیچ ابایی ندارند، توسعه صنایع دفاعی و تهاجمی کاملاً طبیعی است، زیرا این قدرتها تا اقتدار کشور را احساس نکنند، امنیت تأمین نخواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران براساس دکترین نظامی خود در عمل نشان داده است که به عنوان یک قدرت منطقه ای در قبال مسائل مربوط به امنیت چه در سطح منطقه و چه در بعد جهانی، مسئولانه برخورد می کند و پاسخ ایران به هر متجاوزی ، پاسخی خردکننده خواهد داد .
از این دیدگاه رژه با شکوه و حضور با اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در آغاز هفته دفاع مقدس پیام روشنی به دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی ایران دارد . پیامی که قدرت بازداندگی و تهاجمی نیروهای مسلح جمهوری ایران را به رخ دشمنان می کشد و در عین حال برای دوستان و همسایگان ایران تکیه گاهی مطمئن برای دفاع از صلح و امنیت جمعی است .