نامه ایران به‌شورای امنیت؛ تخلف نفتکش انگلیسی در تنگه‌هرمز
(last modified Thu, 25 Jul 2019 05:04:58 GMT )
مرداد ۰۳, ۱۳۹۸ ۱۰:۰۴ Asia/Dushanbe
  • نامه ایران به‌شورای امنیت؛ تخلف نفتکش انگلیسی در تنگه‌هرمز

نمایندگی ایران نزد سازمان ملل متحد در نامه‌ای به شورای امنیت چرایی توقیف نفتکش انگلیسی را در تنگه‌هرمز تشریح و اعلام کرد، این نفتکش قوانین بین‌المللی را نقض کرده است.

نمایندگی ایران نزد سازمان ملل در نامه به شورای امنیت تصریح کرد، نفتکش انگلیسی "استینا ایمپرو" Stena Impero  19 ژوئیه 2019 در تنگه‌هرمز به یک فروند شناور ماهیگیر ایرانی برخورد و به آن خسارت وارده کرده است.

نمایندگی ایران نزد سازمان ملل اعلام کرد، درپی این اقدام، نفتکش انگلیسی هشدارهای ایران را نادیده گرفت و با خاموش کردن سیستم ناوبری خود در حال تلاش برای فرار بود که نیروهای ایرانی آن را توقیف کردند.

نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مسئولیت امنیت تنگه راهبردی هرمز برعهده دارد و همواره تلاش کرده است جریان جهانی انرژی از این آبراه حیاتی بدون مشکل انجام شود.

همزمان با برقراری امنیت تنگه‌هرمز، اجرای قوانین دریانوردی و بین‌المللی در این گلوگاه حیاتی انرژی جهان مورد توجه جدی ایران بوده است.  

نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با توقیف نفتکش انگلیسی عملا درچارچوب برقراری نظم و قانون و حفظ امنیت دریانوردی در تنگه‌هرمز اقدام کرده است.

برخورد نفتکش انگلیسی با شناور ماهیگیر ایرانی در تنگه‌هرمز، خاموش کردن سیستم ناوبری، تغییر جهت مسیر خود و در نهایت بی‌توجهی به هشدارهای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اقدامات خلاف قانون نفتکش انگلیسی در تنگه‌هرمز بوده است.   

با توجه به اینکه مسئولیت اصلی حفاظت از تنگه‌هرمز و خلیج فارس، عمدتاً بر عهده ایران و کشورهای همجوار است، اقدام نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در توقیف نفتکش انگلیسی به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، جنوب ایران، رعایت قوانین مربوط به دریانوردی بوده است.   

به گفته "اله‌مراد عفیفی‌‌پور"، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، نفتکش انگلیسی پس از نقض قوانین بین‌المللی دریانوردی و تمکین نکردن به درخواست‌های ایران درپی برخورد با شناور صیادی، توسط  نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شده است.

اکنون 23 خدمه نفتکش توقیف شده انگلیسی با هدایت این نفتکش به لنگرگاه بندرعباس در سلامت کامل هستند تا کارشناسان بنادر و دریانوردی ایران با بررسی دقیق ابعاد حادثه در تنگه‌هرمز، مسئولیت قانونی خود را درچارچوب قوانین بین‌المللی دریانوردی اجرا کنند.   

با توجه به تخلف آشکار نفتکش انگلیسی در تنگه‌هرمز، توقیف آن معنای سیاسی و اقدام متقابل تعبیر نمی‌شود، چرا که به گفته "حسن روحانی"، رئیس جمهوری اسلامی ایران، تنگه‌هرمز از موقعیت بسیار مهمی برخوردار است و جای شوخی نیست.

توقیف نفتکش انگلیسی در تنگه‌هرمز با اقدام نیروی دریایی انگلیس در توقیف کشتی حامل نفت ایران در تنگه جبل‌الطارق قابل مقایسه نیست.

بهانه انگلیس برای توقیف کشتی حامل نفت ایران در تنگه جبل‌الطارق، اقدامی سیاسی است، چرا که نه فقط ایران و دیگر کشورهای خارج از اتحادیه‌اروپا ملزم به رعایت تحریم‌های غیرقانونی اتحادیه‌اروپا ضد سوریه نیستند.

البته مسئولان ایران بارها اعلام کردند، مقصد کشتی حامل نفت ایران در جبل‌الطارق سوریه نبود و در نتیجه، اقدام نیروی دریایی انگلیس در توقیف آن، به گفته "محمدجواد ظریف"، وزیر خارجه ایران "راهزنی دریایی" است.

موقعیت جهانی تنگه‌هرمز با جبل‌الطارق برای ایران فرق دارد و روزانه صدها فروند کشتی تجاری،  نفتکش و غیره از تنگه‌ راهبردی هرمز عبور می‌کنند. در چنین شرایطی، این گذرگاه حساس به عنوان شریان اصلی انرژی جهان جای کارهای سیاسی نیست و قوانین دریانوردی به درستی در آن رعایت خواهد شد.

"حسن روحانی"، رئیس جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت گفت: سپاه پاسداران با قدرت کشتی متخلف انگلیسی را توقیف کرد، چرا که از همه دستورات سر باز زده بود و کار بسیار دقیق، حرفه‌ای و درستی در این زمینه انجام داده است؛ همه دنیا باید از سپاه پاسداران به‌خاطر امنیت خلیج فارس، سپاسگزار باشند.