تقویت امنیت در مرزها ؛ راهبرد ایران برای مقابله با تهدیدها
(last modified Sat, 10 Aug 2019 05:50:55 GMT )
مرداد ۱۹, ۱۳۹۸ ۱۰:۵۰ Asia/Dushanbe
  • تقویت امنیت در مرزها ؛ راهبرد ایران برای مقابله با تهدیدها

"تهدیدها و واقعیت‌های پیش روی منطقه غرب آسیا اقتضا می‌کند که امنیت مرزهای ایران بیش از پیش تقویت شود."

 سردار سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز جمعه  در جمع فرماندهان نیروی زمینی این سپاه  در کرمانشاه، غرب ایران، با بیان این نکته ؛ بر آمادگی نیروهای مسلح ایران برای مقابله با انواع تهدیدهای دشمنان تاکید کرد.

تقویت امنیت در مرزهای جغرافیایی، یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده امنیت درونی و منطقه ای است. زیرا هرگونه اقدام تحریک آمیز و برخلاف امنیت جمعی در منطقه می تواند سرمنشأ اتفاقات بزرگ و کوچک باشند.

در وضعیت کنونی یکی از بزرگ ترین تهدیدات منطقه ای حضور مداخله جویانه و بحران سازی  آمریکا و اسراییل در منطقه است. آمریکا با تداوم حضور خود در منطقه و اصرار بر تشکیل ائتلاف های نظامی مخرب  در صدد ایجاد فضایی بحرانی و نا امن  و تنش زا در منطقه است.

لذا با توجه به دگرگونی های عمیق و جاری در منطقه حساس خلیج فارس و تنگه هرمز ، و نیز با نگاه به تحولات چند دهه اخیرو وقوع  جنگ های ویرانگر در منطقه که با نقش مستقیم امریکا بوده است  ، باید به جنبه های مختلف تاثیر گذار در امنیت مرزها توجه و نسبت به آن ها تصمیم گیری و عمل شود .

اظهارات دیروز سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به احتمال حضور رژیم صهیونیستی در ائتلاف خودخوانده نظامی امریکا  در خلیج فارس  بیانگر همین نکته است .
«سیدعباس موسوی» روز جمعه در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر اعلام آمادگی رژیم صهیونیستی برای حضور در ائتلاف نظامی آمریکا به منظور به اصطلاح تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس ؛ این حضور را تهدیدی آشکار علیه امنیت ملی ایران دانست و گفت: مقابله با تهدید حضور صهیونیست‌ها در خلیج فارس، حق ایران است.

موسوی با بیان اینکه تشکیل ائتلاف نظامی آمریکا در خلیج فارس، تنش آفرین و فریبکارانه است تصریح کرد: ایران مخالفت خود را با شکل گیری اینگونه ائتلاف ها اعلام می کند و برگزارکنندگان، شکل دهندگان و اعضای آن را بعنوان عاملین موثر در ایجاد تنش و بحران احتمالی آتی ناشی از آن در منطقه تلقی خواهد کرد ومسئولیت کلیه عواقب این اقدام خطرناک برعهده رژیم آمریکا و رژیم نامشروع صهیونیستی خواهد بود.

استراتژی آمریکا در منطقه در قبال ایران مبتنی بر نا امن کردن محیط پیرامونی  و مرزهای ایران  و حذف ایران از معادلات امنیت درمنطقه است . این استراتژی برای موقعیت متزلزل اسراییل اهمیتی راهبردی دارد.

"ناصر قندیل" نویسنده و تحلیلگر سیاسی لبنانی با اشاره به تهدیدهای آمریکا علیه ایران و بازیگری اسراییل در منطقه  به این نکته اشاره می کندکه؛اسرائیل در یک بحران سیاسی به سر می‌برد که حاصل شکست‌های پی در پی و از بین رفتن ابهت و قدرت آن است.

قندیل تصریح می کند ؛مشکل اسرائیل این است که از آغاز هر جنگی عاجز مانده و در این میان قدرت مقاومت بیشتر و بیشتر می‌شود و مساله نابودی رژیم صهیونیستی دیگر یک امید بی اساس نیست، بلکه یک مسیر کامل است که زمینه مناسب آن فراهم شده و حقیقت این است که اسرائیل در سراشیبی سقوط قرار گرفته است.

بدیهی است  ،ایران بعنوان یکی از کشورهای منطقه خلیج فارس با توجه به داشتن 1500 مایل ساحل در این منطقه و براساس مسئولیت تاریخی، خلیج فارس را ادامه قلمرو سرزمینی خود دانسته و خود را متعهد به تامین امنیت آن و امنیت تردد کشتی ها در این منطقه می داند.در واقع امنیت  در مرزهای زمینی؛ دریایی و هوایی در گرو داشتن مرزهای مطمئن و کنترل شده است.از این دید گاه  حضور نیروهای فرا منطقه ای در خلیج فارس تحت هر نام و عنوانی که باشد، نه تنها کمکی به تقویت امنیت در این منطقه نمی کند، بلکه زمینه تنش و بحران را در منطقه حساس خلیج فارس بیش از پیش فراهم می کند.

 

کلیدواژه