مصاحبه رییس جمهوری اسلامی ایران با خبرنگاران
(last modified Mon, 17 Feb 2020 06:49:38 GMT )
بهمن ۲۸, ۱۳۹۸ ۱۱:۴۹ Asia/Dushanbe
  •  مصاحبه رییس جمهوری اسلامی ایران با خبرنگاران

  "حسن روحانی" رییس جمهوری اسلامی ایران  در چهاردهمین نشست خبری با رسانه های داخلی و خارجی به سوالات متنوع خبرنگاران داخلی و خارجی ؛ازمذاکره با امریکا  تا پاسخ قدرتمندانه به جنایت تروریستی امریکا در ترور سردار سپهبد قاسم سلیمانی و  نگاه به انتخابات و سایر موضوعات  پاسخ داد.

این مصاحبه را می توان حول سه  محور مهم مورد تحلیل  و بررسی قرار داد.

محور نخست؛ بیان ماهیت استکباری امریکا و اهدافی است که پشت جریان  فشار برجام قرار دارد.

هدف امریکایی ها از تخریب برجام وارد کردن فشار حداکثری بر اساس محاسبات غلط مبنی برعقب نشینی جمهوری اسلامی ایران و وادار کردن تهران به مذاکره از نوع تسلیم شدن در مقابل خواسته های زورگویانه بوده است که چنین هدفی  هرگز محقق نخواهد شد. سخنان دیروز رییس جمهور در این باره صریح  و قاطع بود.

روحانی در اظهاراتش در چهاردهمین نشست خبری با رسانه های داخلی و خارجی گفت: امریکایی ها فکر می کردند با فشار حداکثری می توانند ما را در حال ضعف پای میز مذاکره ببرند.  

وی تاکید کرد: ما با قدرت، توانمندی و عزت در برابر دنیا سخن حقمان را به صراحت بیان کرده و می کنیم، اما هیچ گاه با ضعف پای میز مذاکره نخواهیم رفت.

محور دوم مصاحبه  رییس جمهوری اسلامی ایران؛ نگاه به امنیت و چالش هایی است که یکجانبه گرایی امریکا درمنطقه بوجود آورده است. رییس جمهور دراین زمینه  به چند نکته مهم و از جمله  طرح راهبردی ایران  تحت عنوان طرح "صلح هرمز" برای برقراری امنیت در منطقه اشاره کرد.

نگاهی به رویدادهای چند سال اخیر در منطقه نشان می دهد که دربوجود آمدن تنش ها و نا امنی ها در منطقه علاوه بر امریکا و رژیم صهیونیستی؛ کشورهایی همچون عربستان نیز نقش داشته اند. عربستان نزدیک به 5 سال است که وارد جنگی تجاوزکارانه با یمن شده است .  سیاست عربستان در این سال ها اصراربر ادامه این تجاوز بوده است؛ اما این سیاست یک انتخاب غلط و پر هزینه است. در این جنگ  هیچ پیروزی برای عربستان وجود ندارد.

ریاض اکنون درموضع شکست قرار گرفته است و نمی تواند هزینه های نا امنی را به کشورهای دیگر تحمیل کند.

رئیس جمهور گفت:  ما همواره به دنبال امنیت در این منطقه بوده ایم و شهید "قاسم سلیمانی "، جزو سردارانی بود که به دنبال ثبات و صلح در منطقه حساس خلیج فارس و خاورمیانه بود و همواره در این مسیر تلاش کرد و آخرین تلاش او هم در همین مسیر بود.

رئیس جمهور افزود: سردارسلیمانی در مسیر گفت وگو با نخست وزیر دولت عراق بود که ناجوانمردانه به شهادت رسید.

بی تردید تغییر رویکردهای غلط گذشته، به نفع عربستان و امنیت همه کشورهای منطقه است. 

اما محور سوم مصاحبه روحانی  با خبر نگاران که بخش قابل توجهی ازپرسش و پاسخ های چهاردهمین نشست خبری  رییس جمهور را بخود اختصاص داد؛ موضوع انتخابات بود. انتخاباتی که  در روز جمعه  آینده برگزار خواهدشد.

رئیس جمهوری اسلامی ایران در این زمینه  در پاسخ به ادعای اخیر "برایان هوک "مبنی بر این که انتخابات در ایران نمایشی و از پیش طراحی شده است؛ دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران را واقعی تر از دیگر کشورهای جهان حتی کشورهای غربی و امریکا دانست.

این واقعیت را  "عباسعلی کدخدایی" سخنگوی شورای نگهبان  نیز در توئیتی در صفحه شخصی خود در واکنش به اظهارات «برایان هوک» مسئول میز ایران در وزارت امورخارجه آمریکا، باز یاد اوری کرد ونوشت :

«ترامپ هنوز از افتضاح استمداد از خارجی‌ها برای پیروزی بر رقبای خود رها نشده که هوک برای انتخابات ایران نسخه می‌پیچد. بالاترین نرخ مشارکت در انتخابات مجلس نمایندگان آمریکا ۵۰.۴٪ و مربوط به سال ۱۹۱۴ بوده! مردم ایران نیازی به املای دموکراسی آمریکایی ندارند.»

تجربه 41 سال گذشته نشان داده است که برگزاری  پر شور انتخابات  به نفع ایران و به ضرردشمنان بوده است.به همین علت امریکا همواره خواهان مشارکت حداقلی مردم در انتخابات بوده است. با نگاه به این واقعیت ها و سخنان رییس جمهور در مصاحبه با خبر نگاران می توان به  تحلیلی روشن  در نگاه به  موضوع مهم این روزها یعنی انتخابات و تاثیر آن بر اقتدار و انسجام ملت ایران رسید.

 

کلیدواژه