فروردین ۳۰, ۱۳۹۹ ۰۹:۵۱ Asia/Dushanbe
  •  حضور نظامی متجاوزانه آمریکا در خلیج فارس؛ عامل ناامنی در منطقه

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران ، روز جمعه در حاشیه مراسم گرامیداشت روز ارتش، حضور نظامی  آمریکا در خلیج فارس را باعث ناامنی دانست .

امیر سرتیپ «امیرحاتمی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران در واکنش به بیانیه سازمان تروریستی "سنتکام " در خصوص شناورهای ایرانی در خلیج فارس تصریح کرد،آنچه باعث ناامنی در منطقه خلیج فارس می‌شود حضور غیرقانونی و متجاوزانه آمریکایی‌ها است که از آن طرف دنیا آمده و در کنار مرزهای ما حضور یافته‌اند و ادعاهای بی جا هم می‌کنند.
سازمان تروریستی سنتکام (ستاد فرماندهی نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه غرب آسیا، آسیای مرکزی و شرق آفریقا)  پنجشنبه گذشته در بیانیه‌ای مدعی شد که یازده شناور نظامی ایرانی با نزدیک شدن به۶ کشتی جنگی آمریکایی برای آنها "مزاحمت ایجاد کرده‌اند."
«
محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در واکنش به  لفاظی ها و ادعاهای مقام های امریکا علیه ایران یک  توییت پر معنا را که یکسال قبل نوشته بود  با عبارت "یادآوری سالانه " تکرار کرد.
ظریف نوشت : به نظر می رسد که نیروی دریایی آمریکا نمی تواند راهش را در آبهای ما پیدا کند؛ احتمالا به این خاطر که اسم آن را نمی دانند.
خلیج فارس ۲۰۰۰ سال پیش از آنکه ایالات متحده بوجود بیاید به همین نام بوده است. یا اینکه نمی دانند ۷۰۰۰ مایل دورتر از خانه خود، اطراف خانه ما چه می کنند

سخنان  وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران در روز ارتش نیز پیام روشنی در این زمینه دارد.
سرتیپ حاتمی تصریح کرد ما در خانه خودمان هستیم و آن‌ها (امریکایی ها)از آن سوی دنیا آمده‌اند تا برای کشورهای منطقه با تهدید و تحریم مشکل درست کنند.
مدافعان با اقتدار جمهوری ایران بارها به مقامات آمریکایی هشدار داده اند، اگر کوچک ترین چشمداشت، اقدام یا نظر سوء به امنیت ایران داشته باشند، با شدیدترین عکس العمل جمهوری اسلامی مواجه خواهند شد.
 ماه ژوئن سال گذشته یک فروند پهپاد جاسوسی  آمریکا در پی تجاوز به حریم هوایی جمهوری اسلامی ایران در مقابل کوه‌مبارک استان هرمزگان، هدف آتش پدافند نیروی هوافضای سپاه قرار گرفت و سرنگون شد.
چندی پیش نیز یک جنگنده آمریکا تلاش کرد وارد حریم هوایی ایران شود، اما هشدار پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران موجب تغییر مسیر این جنگنده شد.
تجربه  نشان می دهد امریکایی ها با هر حرکتی که به بهانه ایجاد امنیت  انجام داده اند ،عملاً تهدید های بیشتری  را به ملت های منطقه تحمیل کرده اند. تحرکات نظامی  امریکا در خلیج فارس  نیز از این قاعده مثتثنی نیست. انگیزه این حضور را می توان حول سه هدف  بیان  کرد:
هدف نخست ؛ ارائه تصویری غیر واقعی  از جمهوری اسلامی ایران بعنوان یک جریان برهم زننده ثبات در منطقه است.
هدف  دوم ؛ نا امن کردن منطقه و ائتلاف  سازی بر ضد ایران در راستای ایران هراسی است و هدف سوم  امریکا در منطقه ایجاد چالش های امنیتی ومحدود  سازی توان دفاعی ایران است .
این سه جریان همسو نشان می دهد ،هدف راهبردی امریکا از تنش سازی در منطقه ،جلوگیری ازهمکاری های امنیتی بین کشورهای منطقه  است. اکنون امریکایی ها  وارد بازی جدیدی  از ناامن سازی در منطقه شده و با استراتژی تهدید سازی از ایران سعی دارند  خود را مدافع امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز نشان دهند ، در حالیکه خود انها مسبب نا امنی در منطقه هستند.
با تاکید بر همین واقعیت است که ایران  با  ارائه طرح " صلح هرمز"  کشورهای منطقه رابه همکاری در جهت حفظ امنیت جمعی دعوت کرده است.
 این رویکرد نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران، ثبات و امنیت خلیج فارس و تنگه هرمزرا به منزله ثبات و امنیت کشورهای همسایه وجهان می داند و برهمین اساس در مقابله با اقدامات تجاوز کارانه دشمنان و برهم زنند گان  ثبات و امنیت در منطقه  قاطعانه عمل می کند.

کلیدواژه