امنیت خلیج فارس از دیدگاه ایران؛حضور بیگانگان در منطقه اشتباهی راهبردی
اگرمنطقهی خلیج فارس امن باشد، همهی کشورهای منطقه از این امنیت بهرهمند خواهند شد ؛ اما اگر خلیج فارس ناامن شود، برای همهی کشورهای منطقه ناامن خواهد بود.
«امیر حاتمی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران روز جمعه در جریان بازدید از مراحل پایانی ساخت و تجهیز "ناوشکن دنا" و "شناور مین شکار صبا" دربندرعباس با بیان این موضوع تاکید کرد : "کشورهای حوزه خلیج فارس مسئول تأمین و برقراری امنیت این منطقه هستند و اجازه ی ورود به امریکا در منطقه از سوی همسایگان، یک اشتباه راهبردی است."
سیاست ایران در قبال امنیت در منطقه مبتنی بر دکترین امنیت جمعی است و بر همین اساس، ایران نا امنی در منطقه را به زیان همه کشورهای منطقه می داند . امنیت در خلیج فارس نیز از این اصل مستثنی نیست .
راهبرد ایران برای ایجاد صلح و ثبات منطقه چند وجهی است .این راهبرد را می توان در دو سطح تحلیل کرد:
سطح نخست ؛شامل راهبردهای امنیتی برای مقابله با تهدید های مستقیم علیه امنیت کشوراست .در این زمینه دکترین نظامی ایران بر مبنای بازدارندگی و دفع تهدید ها از مرزهای ایران تعریف شده است.
سطح دوم درراهبرد امنیتی ایران؛ تاکید برهمگرایی های منطقه ای است.
این دو راهبرد در کنار هم لازمه ساختن منطقه ای امن بر اساس فهم مشترک از منافع جمعی است که نه تنها برای امنیت در خلیج فارس ، بلکه برای کل جهان، ضروری است.
جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با تهدید ها اعم از جنگ و تروریسم و نا امنی دریایی خواهان همکاری و مشارکت کشورهای منطقه در طرح های مشترک امنیتی بوده است وبا یکجانبهگرایی که در آن یک کشور بخواهد با اعمال زور دیگران را به سیطره خویش درآورد، مخالفت صریح کرده است.
نیروی دریایی ایران با اقتدار از امنیت در خلیج فارس صیانت می کند و با روحیه ای بالا آماده مقابله با تهدید ها است و در عرصه امنیت افزایی برای آبهای سرزمینی و فراسرزمینی این ظرفیت ها را به نمایش گذاشته است.
سردار سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هم روز پنج شنبه در مراسم تحویل 100 فروند شناوربه نیروی دریایی سپاه دربندرعباس ؛ با تاکید براینکه ایران میخواهد قلمرو قدرت دفاعی خود را تا دوردست امتداد دهد تصریح کرد: نیروی دریایی سپاه امروز مأموریت دارد تا دامنه قدرت تأثیر دفاع دریایی انقلاب و نظام را تا جایی امتداد دهد که به دفاع اطمینان بخش از استقلال و تمامیت ارضی و حفظ منافع دریایی و تعقیب و انهدام دشمن در دور دست رسید.
حضورناوگان کشتیرانی ایران در چهار مسیر اقتصادی جهان در شمال اقیانوس هند و انجام ماموریت های دریایی در اقیانوس اطلس حاکی ازاین توانمندی در عرصه های دریایی است. اهمیت این ظرفیت ها در قالب دکترین دفاعی ایران برای پیشگیری از وقوع جنگ است.
تجربه نزدیک به یک قرن نشان می دهد بیگانگان همواره به بهانه امنیت سازی در خلیج فارس عامل ناامنی و بحران سازی دراین منطقه بوده اند؛ آنها با ایران هراسی و ایجاد بحران در منطقه خلیج فارس و سپس ایجاد وابستگی امنیتی برای کشورهای حوزه خلیج فارس درصدد فروش میلیاردها دلارسلاح وحفظ پایگاه هایشان در منطقه هستند.
جمهوری اسلامی ایران هیچگاه آغازگر جنگ در منطقه و یا خارج از منطقه نبوده اما اگر مورد تهدید و یا تعرض قرار گیرد با قدرت و با شدت از امنیت خود دفاع می کند.