ساخت اولین محموله تشعشعی در پژوهشگاه فضایی ایران
سرپرست پژوهشکده سامانههای ماهواره در پژوهشگاه فضایی ایران، از طراحی و ساخت اولین محموله تشعشعی در این پژوهشگاه به منظور استفاده در ماهواره «ناهید 2» خبر داد.
به گزارش رادیو برون مرزی صدای خراسان رضوی،«حامد بابایی» سرپرست پژوهشکده سامانههای ماهواره در پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه تشعشعات، اثرات جبران ناپذیری روی قطعات و عملکرد ماهواره در طول مدت ماموریت دارند، خاطرنشان کرد: با دانستن مقدار دقیق این تشعشعات در محیط فضا و در یک مدار خاص میتوان با راهکارهای پیشگیرانه همچون استفاده از حفاظهای آلومینیومی، بر طول عمر و قابلیت اطمینان ماهواره افزود.
بابایی گفت: برای این منظور، اولین محموله تشعشعی به عنوان یک محموله علمی-تحقیقاتی در پژوهشگاه فضایی ایران ساخته شد.
سرپرست پژوهشکده سامانههای ماهواره در پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اینکه با توجه به شرایط تحریم، تامین چنین ماژولی از تامین کننده خارجی مقدور نیست، اظهار کرد: به منظور بررسی محیط اطراف ماهواره «ناهید 2» و همچنین استفاده از دادههای محموله تشعشعی در پروژههای راهبردی آتی کشور، این محموله بومیسازی شد.
بابای یادآور شد: در حال حاضر، محموله تشعشعی تمامی آزمونهای سطح صلاحیتسنجی مطابق با استانداردهای لازم را با موفقیت پشت سر گذاشته و آماده نصب روی ماهواره ناهید 2 است.
ماهواره ناهید 2، یک میکرو ماهواره مخابراتی است که برای انجام ماموریتهای مخابراتی و توسعه تکنولوژی زیر سیستمهای حساس ماهوارههای مخابراتی طراحی شده است.