در ساحت خداوندگار عرفان و ادب؛ مولانا جلال الدین بلخی+ فیلم
هشتم مهر برابر با 29 سپتامبر در تقویم رسمی ایران به عنوان «روز بزرگداشت مولوی» ثبت شده است.
جلالالدین محمد بلخی معروف به مولوی و مولانا و رومی در ششم ربیع الاول سال 604 هجری در شهر بلخ دیده به جهان گشود.
مولوی از مشهورترین شاعران ایرانیتبار پارسیگوی به شمار می رود که در دوران حیات به القاب «جلالالدین»، «خداوندگار» و «مولانا خداوندگار» نامیده شده است.
او در ۳۷ سالگی عارف و دانشمند دوران خود بود و مریدان و مردم از وجودش بهرهمند بودند تا اینکه در دیدار با عارف بزرگی به نام شمس الدین محمد تبریزی شیفتهٔ او شد.
در این ملاقات کوتاه مولوی دورهٔ پرشوری را آغاز کرد و در ۳۰ سال پس از آن آثاری برجای گذاشت که از عالیترین نتایج اندیشهٔ بشری است.
مولانا جلال الدین محمد مولوی در تمامی آثارش به ویژه مثنوی معنوی که توفیقی جهانی یافته به چالشهای درونی و مسائل بنیادین انسان و موانع فراروی او توجه کرده است.
نفوذ مولوی فراتر از مرزهای ملی و تقسیمات قومی است و ایرانیان، افغانها، تاجیکها، ترکها، یونانیان، دیگر مسلمانان آسیای مرکزی و مسلمانان آسیای جنوب شرقی در هفت قرن گذشته به شدت از میراث معنوی او تأثیر گرفتهاند.
ترجمه سرودههای مولوی که با نام رومی در غرب شناخته شده از «محبوبترین» و «پرفروشترین» آثار ادبی در ایالات متحده آمریکاست.
مزار این شاعر و عارف نامی در قونیه همه ساله زیارتگاه اهل دل و عرفان و ادب است و در روز بزرگداشت او مراسم ویژه ای در این مکان برگزار می شود که لحظاتی از این آیین عرفانی را در فیلم بارگذاری شده می توانید ببنید.