سازمان همکاریهای شانگهای، فرصتی برای افزایش صادرات غیرنفتی ایران
رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران گفت: توسعه تعاملات با اعضای سازمان همکاریهای شانگهای، فرصتی برای افزایش چندین برابری صادرات غیر نفتی و بهبود شرایط اقتصادی در اختیار ایران قرار خواهد داد.
به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان،«جمشید نفر» رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تصریح کرد: رسمی شدن عضویت ایران در سازمان همکاری های شانگهای تنها آغاز یک مسیر است و به ایجاد زیرساخت های جدید برای رونق تجارت و توسعه اقتصادی نیاز دارد.
رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره اینکه اعمال تحریم ها، توسعه تجاری را برای فعالان اقتصادی سخت کرده است، خاطرنشان کرد: ایران موقعیت جغرافیایی استثنایی دارد که با حضور در سازمان هایی مانند شانگهای می تواند بهترین بهره برداری را از آن داشته باشد اما برخی مشکلات مانع استفاده کافی از این موقعیت می شود.
سازمان همکاریهای شانگهای سال ۲۰۰۱ با هدف همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی، تشکیل شد.
تاکنون کشورهای هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در این پیمان به عنوان اعضای اصلی شناخته می شدند. سه کشور افغانستان، بلاروس و مغولستان به عنوان عضو ناظر و ۶ کشور جمهوری آذربایجان، ارمنستان، پادشاهی کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا نیز از شرکای گفتوگوی این سازمان محسوب میشوند.
ایران نیز در بیست و یکمین اجلاس سران این سازمان به عنوان نهمین عضو رسمی معرفی شد.
سازمان همکاریهای شانگهای با حدود ۲۵ درصد تولید ناخالص ملی جهان از جمله معدود سازمانهایی با ماهیت همزمان اقتصادی و امنیتی- نظامی است.