نقش مهم ایران و تاجیکستان در عملیاتی شدن موافقتنامه تجاری اکو
دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی "اکو" نقش ایران و تاجیکستان در عملیاتی شدن موافقتنامه تجاری اکو و افزایش تجارت درون منطقهای را مهم دانست.
به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان،«خسرو ناظری» در همایش "چشمانداز روابط تاجیکستان و ایران" که به مناسبت 30 سالگی برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور در تهران برگزار شد، گفت: هرچند رابطه دیپلماتیک ایران و تاجیکستان ۳۰ سال عمر دارد، ولی فرهنگ، زبان و میراث مشترک تاجیکستان و ایرانیان به عمق تاریخ برمیگردد که پایههای محکمی برای همکاریهای سودمند در عرصههای گوناگون فراهم میکند.
- ناظری افزود: سازمان همکاری اقتصادی اکو برای ایران و جمهوری تاجیکستان به عنوان اعضای این سازمان اهمیت فراوانی قائل است و از نقش بارز این دو کشور برای گسترش همکاری منطقهای در همه عرصههای اولویتدار از قبیل تجارت و ارتباطات، حمل و نقل، کشاورزی و صنعت، انرژی معادن و محیط زیست، گردشگری، توسعه پایدار و ذخیرههای بشری، قدردانی میکند.
- دبیرکل سازمان اقتصادی اکو تصریح کرد: تقویت همکاریهای اقتصادی در میان اعضای این سازمان بخش جدایی ناپذیر دستور کار اکو برای رسیدن به توسعه پایدار است در این راستا دبیرخانه اکو گامهای ملموسی را به سوی افزایش همکاری در میان کشورهای عضو از طریق چهارچوبهای کنونی برداشته است.
سازمان همکاری اقتصادی (اکو) Economic Cooperation Organization سازمانی منطقهای است که در سال 1985 از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاریهای اقتصادی، فنی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد.
ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، 10 کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی (ECO) هستند.