تحلیل: مراسم گرامیداشت انقلاب اسلامی در منطقه
(last modified Sat, 12 Feb 2022 06:17:01 GMT )
بهمن ۲۳, ۱۴۰۰ ۱۱:۱۷ Asia/Dushanbe
  • مراسم گرامیداشت انقلاب اسلامی در ایران و برخی کشورهای منطقه برگزار شد
    مراسم گرامیداشت انقلاب اسلامی در ایران و برخی کشورهای منطقه برگزار شد

انقلاب اسلامی مردم ایران زمین به رهبری حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران از جمله پدیده‌های نادر در حیات سیاسی - اجتماعی در قرن بیستم و بیست و یکم میلادی قلمداد می شود. 

در ماه فوریه سال 1979 میلادی ، وقوع این پدیده نادر موجب شد که شناسایی عظمت وقوع انقلاب اسلامی از نگاه دولت های سلطه گر منطقه ای و جهانی مخفی بماند. به همین دلیل ، انقلاب اسلامی ایران موجب شده است موضع‌ گیری‌های متناقضی در زمینه وقوع این پدیده از سوی سیاستمداران دولت ها و رسانه های جهانی ابراز شود.

تردیدی نیست که انقلاب اسلامی ایران به عنوان انقلابی دارای بار ارزشی و فرهنگی نه تنها ریشه در اعتقادات دین مبین اسلام داشت ، بلکه محرک ها و اهداف خود را در این دین آسمانی جستجو می‌کرد. در واقع ، وقوع انقلاب اسلامی مردم ایران با توجه به روند دین زدایی از جوامع بشری که تحت عنوان "طرح سکولاریزاسیون غربی" ، حرکتی معکوس در مسیر تحقق اهداف نظام سلطه در سطح جامعه جهانی محسوب می‌شد.

به همین دلیل ، از همان نخستین روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی ، مخالفت های جدی قدرت های استکباری با حرکت عظیم مردم ایران در دستور کار قرار گرفته است. با وجود این ، اندیشه‌ انقلاب اسلامی مردم ایران زمین به عنوان نمونه‌ای منحصر به فرد ازنظام حکومتی جدیدی در سطح جامعه جهانی مطرح شد.به دلیل همین ویژگی های منحصر به فرد ، انقلاب اسلامی مردم ایران در کوتاه ترین زمان ، از مرزهای جغرافیایی ایران زمین به سراسر جهان منتقل شود و پیام اصلی خود را  که همانا مبارزه با ظلم و ستم و برپایی حکومتی عادلانه بود ، به دورترین نقاط جهان برساند.

در ادبیات سیاسی مخصوص روابط بین‌الملل ، ضریب نفوذ ، یکی ازمؤلفه‌های اثرگذاری دولت‌ها قلمداد می‌شود. در چارچوب همین ضریب نفوذ ، قدرت های منطقه‌ای می‌کوشند دیگر دولت‌ها را به ادامه‌ سیاست های مورد نظر خود وادار سازند.

در همین ارتباط ، "ایویند استرود" Qyvind Qsterud  از صاحب‌نظران سیاسی نظریه پردازان پیرامون شکل گیری قدرت های منطقه ای معتقد است:   "داشتن نفوذ زیاد در منطقه از جمله شرایط قدرت منطقه‌ای قلمداد می شود. شاید از همین روست که منطقه‌ غرب‌ آسیا ، این روزها شاهد رقابتی جدی برای گسترش شعاع نفوذ میان قدرت‌های منطقه‌ای است". 

بدیهی است که قدرت منطقه ای ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی هر روز در ابعاد متنوعی در سطح منطقه و جهان در حال پیشرفت بوده است. به همین دلیل ، از نخستین سال های پیروزی انقلاب اسلامی ، ملت های منطقه با شادی مردم ایران شاد و با غم مردم ایران ، غمگین و نگران شده اند. در این زمینه ، باید گفت، مراسم گرامیداشت چهل و چهارمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بسیاری کشورهای منطقه برگزار شده است.
با وجود آن که مشترکات فراوان فرهنکی ، دینی و تاریخی ملت های منطقه را نمی توان در این زمینه نادیده گرفت ، باید گفت، مراسم سالروز پیروزی این روز بزرگ در برخی کشورها از جمله افغانستان ، پاکستان ، جمهوری آذربایجان ، ارمنستان ، گرجستان ، ترکیه ، هند ، جمهوری های آسیای مرکزی و حتی بخش هایی از جمهوری های خودمختار در روسیه برگزار می شود.

بدون شک ، برگزاری مراسم سالروز انقلاب اسلامی ایران ، برای ملت های این مناطق نیز حائز اهمیت است. علی الخصوص که تمامی ملت های منطقه نجات مردم ایران زمین را نجات خود تلقی می کنند.
انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی  در روز 11 فوریه سال 1979 میلادی به به پیروزی رسید. تردیدی نیست که نقش رهبری امام خمینی (ره) در پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل نظام اسلامی بسیار برجسته بوده و اندیشه‌های ایشان در خارج از مرزهای ایران اسلامی هم تاثیرگذار بوده است. در حقیقت ، استقلال ، بیداری و آزادی‌خواهی به‌ ‌عنوان شعار اصلی انقلاب اسلامی فراتر از مرزهای ایران طرفدار و حامیان مخصوص به خود را پیدا کرده و این انقلاب به الگویی برای ملت‌های مظلوم و آزادی‌خواهان جهان تبدیل شده است.  

در این زمینه این واقعیت را نیز نباید نادیده گرفت که با وجود تبلیغات گسترده رسانه های وابسته به صهیونیسم بین الملل و دولت های غربی ، اندیشه های سازنده جمهوری اسلامی ایران علاوه بر ملت های منطقه ، در میان ملت های جهان به ویژه مردم غرب نیز حامیان بسیاری دارد.

 

بیشتر بخوانید:

کلیدواژه