دستیابی ایران به سومین فناوری واکسنسازی
پس از انگلیس، روسیه، چین و آمریکا، ایران پنجمین کشوری است که به فناوری تولید واکسنهای «آدنوویروس» دست پیدا کرد که برای درمان سرطان هم کاربرد دارد.
به گزارش روز دوشنبه خبرگزاری دانشجویان (ایسنا)، پس از گذشت نزدیک به ۲۶ ماه از شیوع کرونا، ایران در نهایت توانست به سومین فناوری تولید واکسن در دنیا دست یابد؛ فناوری چندمنظورهای که باعث میشود علاوه بر تولید سریع واکسن برای جهشهای جدید کرونا بهراحتی برای پیشگیری و درمان سایر بیماریها ازجمله انواع سرطانها مورد استفاده قرار بگیرد.
پیش از این، تنها چهار کشور انگلیس، روسیه، چین و آمریکا به این فناوری رسیده بودند و حالا ایران پنجمین کشور سازنده این واکسنها به شمار میرود.
واکسنهای موجود کرونا در دنیا بر اساس فناوری و روشهای متعددی تولید میشوند؛ از جمله واکسنهای غیر فعال (سینوفارم)، واکسنهای mRNA (فایزر)، واکسنهای پروتئینی (نووواکس) و واکسنهایی بر پایه ناقل آدنوویروسی (آسترازنکا).
صنعت واکسنسازی ایران در دو سال اخیر با مجهزشدن به دو فناوری یعنی ویروس غیر فعال (برکت و فخرا) و پروتئینی (پاستوکووک، کووپارس و اسپایکوژن) موفق به تولید واکسن شد.
حالا با اضافهشدن فناوری جدید یعنی آدنوویروس، واکسن «پاستوکواد» انستیتوپاستور بر پایه همین فناوری در کنار دیگر واکسنهای تولیدی کشور قرار خواهد گرفت.
مطالعات پیشبالینی این واکسن برای نخستین بار در کشور پیش از درخواست مجوز کارآزمایی بالینی در یک نشریه بینالمللی به چاپ رسیده است.