حبس ابد؛ حکم دادگاه سوئد درباره «حمید نوری»
(last modified Thu, 14 Jul 2022 12:33:52 GMT )
تیر ۲۳, ۱۴۰۱ ۱۷:۳۳ Asia/Dushanbe
  • حبس ابد؛ حکم دادگاه سوئد درباره «حمید نوری»
    حبس ابد؛ حکم دادگاه سوئد درباره «حمید نوری»

دادگاه سوئد با صدور حکمی «حمید نوری» شهروند ایرانی را که با اتهامات بی‌اساس گروهک تروریستی منافقین در بازداشت به سر می‌برد، به حبس ابد محکوم کرد.

"حمید نوری" شهروند ایرانی در تاریخ 18 آبان 1398 ( 9 نوامبر 2019)  در بدو ورود به سوئد به منظور حل و فصل اختلافات خانوادگی دختر خوانده‌اش از سوی نیروهای امنیتی این کشور بازداشت شد و حدود 32 ماه است که در زندان به سر می‌برد.

نوری از سوی دادستانی سوئد به دست داشتن در حوادث ادعایی مربوط به ۳۴ سال پیش در ایران متهم شده است و شاکیان این پرونده نیز عمدتا اعضای گروهک تروریستی منافقین هستند.

نوری در این مدت علاوه بر نگهداری در سلول انفرادی در مقاطع طولانی امکان تماس با خانواده خود را نیز نداشته است؛ دو هفته پیش در تماس کوتاهی که با خانواده خود داشت، تاکید کرد همچنان در سلول انفرادی به سر می‌برد و علی‌رغم تشدید مشکلات بینایی، امکان دسترسی به چشم پزشک را هم نداشته است.

در همین راستا و به گزارش ایرنا،امروز پنجشنبه دادگاه سوئد به تاسی از اتهامات گروهک تروریستی منافقین،نوری را به حبس ابد محکوم کرد.

این حکم در کنفرانس مطبوعاتی با حضور قضات پرونده «توماس زاندر» و «آنا لیلینبرگ گولسجو» قرائت شد. در حکم دادگاه که توسط توماس زاندر قرائت شد، نوری به دلیل آنچه دست داشتن در کشتار زندانیان سیاسی خوانده متهم شد.

نوری همچنین از سوئد اخراج و از ورود به این کشور منع شده است. این شهروند ایرانی به پرداخت غرامت به آنچه خانواده‌های «رنجدیده‌» خوانده شد متهم شد. برهمین اساس نوری در بازداشت می‌ماند تا احکام صادر شده علیه او اجرایی شود.

پیشتر کاظم غریب آبادی دبیر ستاد حقوق بشر و معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه از پرونده سازی سیاسی علیه بنام حمید نوری و رفتارهای ضد حقوق بشری با وی، انتقاد و به دولت سوئد توصیه کرد که دست از حمایت از گروه‌های تروریستی بردارد، دامن خود را از ارتباط با گروهک منافقین که دست آن به خون بیش از ۱۲۰۰۰ ایرانی بی‌گناه آلوده است پاک کند، استقلال و حرفه‌ای گری نظام قضایی خود را حفظ کند، به حقوق بشر افراد احترام بگذارد و به این نمایش ساختگی علیه ایران نیز خاتمه دهد.

غریب آبادی همچنین در نامه‌ای خطاب به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستار پاسخگو کردن دولت سوئد برای بازداشت و محاکمه غیرقانونی و نقض فاحش حقوق بشر نوری در این کشور، آزادی فوری و جبران خسارات معنوی و مادی وارده به او شد.

در همین حال «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران نیز در گفت‌وگوی تلفنی اخیر با همتای سوئدی خود، خواستار آزادی فوری نوری شد. 

کلیدواژه