انرژی پاک ؛ اصلیترین زمینه همکاری چین با آسیای مرکزی
همکاری چین با کشورهای آسیای مرکزی در ۳۰ سال گذشته در حالی حول محور انرژی بوده که باتوجه با تغییرات اقلیمی، سیاست همکاری پکن از محور انرژی های کربنیک به انرژی های پاک تغییر یافته است.
به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان،چین به کشوری پیشرو در استفاده از انرژیهای پاک و کاهش آلاینده های کربنی تبدیل شده است و در سال گذشته میلیاردها دلار در ساخت نیروگاه های خورشیدی و بادی، حمل ونقل الکترونیکی و باتری، سرمایه گذاری کرده است.
چین با اولویت دادن به عرضه بازار داخلی خود، به سرعت به بزرگترین سرمایه گذار خارجی در انرژی های تجدیدپذیر نیز تبدیل شده است.
خبرگزاری ایرنا در گزارشی به نقل از شماره روز دوشنبه روزنامه چینی چاینا دیلی نوشت : در سال ۲۰۲۱، چین ۹۶.۸ درصد از ویفرهای سیلیکونی جهان ، ۸۵.۱ درصد از سلول های فتوولتائیک و ۷۹.۴ درصد از پلی سیلیکون در سراسر جهان تولید کرد.
چاینا دیلی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد عرضه انرژی در آسیای شرقی از سوخت فسیلی تشکیل شده، افزود: بعداز توافق نامه تغییرات اقلیمی پاریس این کشورها برای حفظ سیستم انرژی خود تا سال ۲۰۵۰، نیاز به سرمایه گذاری ۱.۴۱ تریلیون دلار دارند.
این رسانه چینی نوشت: چین به عنوان کشوری پیشرو در انرژی های پاک، شرکت های چینی را به سرمایه گذاری در آسیای مرکزی تشویق کرده و همچنین، در نشست سران چین و کشورهای آسیای مرکزی در ماه می ۲۰۲۳ در شهر شی آن، بر روابط و همکاری عملی دو جانبه و چند جانبه در زمینه های سیاسی، اقتصادی، انرژی و علمی تاکید شده است.