آسیای مرکزی در خطر کمآبی
رئیس هیئت مدیره بانک توسعه اوراسیا پیشبینی کرد، آسیای مرکزی در سالهای ۲۰۲۸ تا ۲۰۲۹ با کمبود شدید آب مواجه خواهد شد.
بانک توسعه اوراسیا یک سازمان مالی بینالمللی با تمرکز بر فعالیتهای سرمایهگذاری در محدوده اوراسیاست. ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان کشورهای عضو این بانک هستند.
بر اساس گزارش بانک توسعه اوراسیا، آسیای مرکزی یکی از معدود مناطق جهان است که انرژی آبی کمتر از ۲۵ درصد در آن گسترش یافته است. در حال حاضر بیش از ۸۰ نیروگاه برقابی در این منطقه فعال هستند که مجموع ظرفیت آنها حدود ۱۴ هزار مگاوات است.
بزرگترین پروژه های در حال اجرا در منطقه آسیای مرکزی، شامل نیروگاههای «کامباراتا» با ظرفیت هزار و ۸۶۰ مگاوات در قرقیزستان و «راغون» با ظرفیت سه هزار و ۶۰۰ مگاوات در تاجیکستان میشود.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، «نیکلای پودگوزوف» رئیس هیئت مدیره بانک توسعه اوراسیا (EDB) در کنگره جهانی برقآبی در بالی (اندونزی) با اشاره به افزایش قابل توجه مصرف برق در آسیای مرکزی گفت، در این منطقه، انرژی آبی نه تنها در تولید برق، بلکه در تنظیم جریان رودخانهها برای اهداف آبیاری، نقش کلیدی ایفا میکند.
پودگوزوف اظهار کرد، کشورهای منطقه به استفاده چند منظوره از منابع آبی خود و جذب سرمایه برای گسترش زیرساختها و ظرفیتهای آبی از جمله نیروگاههای برقابی و سیستمهای آبیاری علاقهمند هستند.
به گفته رئیس هیئت مدیره بانک توسعه اوراسیا، ساخت نیروگاههای برقابی جدید به گسترش انرژیهای پاک، تامین پایدار آب و افزایش امنیت غذایی کمک میکند.
بیشتر بخوانید: