مخالفت قزاقستان با سیاسی شدن سازمان پیمان امنیت جمعی
(last modified Wed, 12 Apr 2017 06:57:38 GMT )
فروردین ۲۳, ۱۳۹۶ ۱۱:۵۷ Asia/Dushanbe
  • سازمان پیمان امنیت جمعی
    سازمان پیمان امنیت جمعی

رییس جمهوری قزاقستان از مخالفت کشورش با هر گونه اقدام سیاسی در سازمان پیمان امنیت جمعی خبر داد.

به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان به نقل از خبرگزاری فارس، نورسلطان نظربایف روز سه شنبه در سخنانی به مناسبت سالگرد تاسیس سازمان پیمان امنیت جمعی گفت: این سازمان برای حل مشکلات منطقه‌ای و خطرهای امنیتی که کشورهای منطقه را تهدید می کند، سازماندهی شده است و از این رو آستانه با سیاسی کردن سازمان پیمان امنیت جمعی مخالف است.

وی همچنین با اشاره به تفاوت سازمان پیمان امنیت جمعی با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت: در فعالیت این دو سازمان هیچ شباهتی دیده نمی‌شود چرا که ناتو در زمان جنگ سرد برای مبارزه با کمونیسم ایجاد شد و هدف‌های سیاسی خاص خود را دارد اما سازمان پیمان امنیت جمعی چنین هدف‌هایی را دنبال نمی‌کند.

سازمان پیمان امنیت جمعی در سال 1992 و با مشارکت کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان تشکیل شد اما در سال های بعد کشورهای گرجستان، آذربایجان و ازبکستان از آن جدا شدند.

رییس جمهوری قزاقستان روزسه شنبه همچنین با اشاره به خطر گسترش تروریسم در منطقه گفت: شهروندان قزاقستان که به گروه تروریستی داعش بپیوندند تابعیت این کشور از آنان گرفته خواهد شد.

رییس جمهوری قزاقستان تأکید کرد دولت اقدامات پیشگیرانه‌ای درباره افرادی که از داعش جدا شده و به قزاقستان بازگشته‌اند انجام داده اما این اقدامات نتیجه بخش نبود و به همین سبب تصمیم بر آن شد که راه بازگشت این افراد به کشور بسته شود.

به گفته نظربایف پانصد تا ششصد نفر از مردم قزاقستان به گروه‌های تروریستی از جمله داعش ملحق شده‌اند.

کلیدواژه