دشواریهای ازدواج در کشورهای آسیای میانه
جهیزیه، مهریه و شیربها که خانوادههای عروس و داماد پیش از برگزاری مراسم ازدواج باید آن را تهیه کنند، بخش جدایی ناپذیر این مراسم در آسیای میانه است .
به گزارش رادیو برون مرزی صدای خراسان به نقل از ایرنا ،یکی از رسانه های آسیای میانه در گزارشی نوشت؛در تاجیکستان رسم بر این است که خانواده عروس از زمان تحصیل دخترشان به خرید جهیزیه می پردازند و خانواده داماد نیز موظف هستند که شیربها بپردازند که این رسوم در جنوب تاجیکستان همچنان باقی مانده است.کم یا ارزان بودن جهیزیه عروس ممکن است باعث بروز بحث و کدورت میان دو خانواده شود.مردمی که در فلات های تاجیکستان ساکن هستند دارای جشن های ازدواج منحصر به فردی می باشند که هفت روز به طول می انجامد. در اولین روز مراسم، عروس و داماد ازدواج خود را اعلام کرده و به مدت سه روز ضیافت های جداگانه ای با خانواده های خود برگزار می کنند. در طول ۵ روز اول این مراسم، عروس همچنان در منزل پدری خود می ماند و در روز ششم به همراه اعضای خانواده خود به خانه ی داماد رفته و شب را در آنجا می گذرانند که همین موضوع پایان مراسم را اعلام می کند.
پایگاه خبری کانیوز هم نوشت؛ در قرقیزستان و قزاقستان شیربها کمتر از هزار دلار است. جهازی، که عروس به خانه بخت میبرد نیز باید به همین مقدار باشد. در این کشورها دو خانواده ابتدا در مورد میزان شیربها به توافق می رسند و سپس به خاستگاری می روند. از طرفی ازدواجهای زودهنگام دختران قرقیز به دلیل به خطر انداختن سلامت زنان، یکی از مهمترین علل مرگ و میر بانوان در قرقیزستان است که با وجود غیرقانونی بودن، همچنان این ازدواجها رواج دارد.مهمترین علل ازدواجهای زودهنگام موضوع فقر و مهاجرت است، به عنوان مثال والدین به منظور بهبود وضعیت اقتصادی و ایجاد درآمد به دیگر کشورها مهاجرت کرده و فرزندان را همراه با بستگان خود اعم از پدربزرگ و مادربزرگ ترک میکنند، در نتیجه فرزندان بدون حامی باقی میمانند و مجبور به ازدواج زودهنگام میشوند. حال آنکه اکثر این نوع ازدواجها به طلاق ختم میشوند. شرایط دشوار ازدواج نیز باعث تشدید این امر می شود.