گزارش فائو درباره امنیت غذایی در آسیای مرکزی
سازمان خوار و بار جهانی ( فائو) در گزارشی موضوع امنیت غذایی در کشورهای آسیای مرکزی را بررسی کرده است.
به گزارش رادیو تاجیکی به نقل از سایت کانیوز، فائو تاکید کرده است که پس از استقلال ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان در سال 1991 این کشورها با کاهش شدید تولید محصولات کشاورزی و واردات انواع مواد غذایی رو به رو شدند.
اما از سال 2000 روند افزایش نسبی تولید محصولات کشاورزی در 5 کشور آسیای مرکزی آغاز و سبب شد که نیاز مردم با مواد غذایی داخلی تامین شود.
در برخی از جمهوری های آسیای مرکزی نزدیک به 60 درصد جمعیت در مناطق روستایی زندگی می کنند و افزایش تولید محصولات کشاورزی به ریشه کن شدن فقر، اشتغالزایی و بهبود سطح معیشت این گروه از جامعه ارتباط دارد.
بررسی این موضوع نشان می دهد که میزان تولید محصولات کشاورزی در 20 سال اخیر در ازبکستان و تاجیکستان 3 برابر و در قرقیزستان 2 برابر شده است.
از سوی دیگر در این سال ها رشد جمعیت به طور متوسط در هر 5 کشور آسیای مرکزی در سال بین 1 و 5 تا 2 درصد بوده است.
در حالی که در بیشتر کشورهای آسیای مرکزی تولید گندم، سیب زمینی، میوه و سبزیجات، شیر و محصولات دامی در 20 سال اخیر افزایش یاقته است، در دو جمهوری قرقیزستان و تاجیکستان هنوز هم کمبود گندم وجود دارد که از محل واردات از قزاقستان جبران می شود.