درخواست طالبان از ایران برای تامین سلامت مردم افغانستان
-
درخواست طالبان از ایران برای تامین سلامت مردم افغانستان
سرپرست وزارت بهداشت حکومت طالبان در افغانستان با تمجید از پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه بهداشت و درمان، تقویت نظام آموزش درمانی و سلامت مردم افغانستان با همکاری جمهوری اسلامی ایران را خواستار شد.
جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم و فشارهای سیاسی جهانی، با اتکاء به نقش مهم مردم به ویژه جوانان نخبه و فعال در عرصههای علمی و پزشکی، موانع را کنار زده و به دستاوردهای خوبی رسیده است.
خودکفایی در حوزه تولید داروهای مورد نیاز و همچنین ساخت و بومی سازی تجهیزات پزشکی و ارائه روش های نوین در مقابله با بیماری ها و مخصوصا بیماری های واگیر دار، از جمله اقداماتی است که موجب پیشرفت های ایران در حوزه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی شده است.
به گزارش ایرنا، «قلندر عباد» سرپرست وزارت بهداشت حکومت طالبان در حاشیه اجلاس جهانی امنیت بهداشت در اسلامآباد با اشاره به توانمندی های ایران در حوزه بهداشت و درمان گفت: افغانستان نیازمند تجربیات ایران در حوزه بهداشت است.
سرپرست وزارت بهداشت حکومت طالبان با اشاره به سفر اخیر خود به ایران برای شرکت در نشست گروه ۵، گفت: پیشرفت های ایران در حوزههای مختلف خدمات رسانی به مردم، بهداشت عامه و مقابله با بیماریهای عفونی، فرصتی مناسب برای گسترش همکاریهای دوجانبه افغانستان با ایران است.
قلندر عباد افزود: همکاری مشترک ایران و افغانستان با درک شرایط متقابل میتواند باعث ایجاد فرصت ویژهای در بهبود سلامت مردم کشور افغانستان شود، زیرا سلامت و بهداشت مردم از هر سیاستی به دور است.
سرپرست وزارت بهداشت حکومت طالبان تاکید کرد: افغانستان نگاه رو به جلو به بهرهبرداری از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت، تقویت سیستم بهداشت عمومی و کنترل بیماریهای عفونی دارد.
قلندر عباد همکاری افغانستان با همسایگان به ویژه ایران را بسیار مهم برشمرد و افزود: چالشهای حوزه بهداشت، ویروس و بیماریهای واگیردار هیچ مرز و محدودهای نمی شناسد لذا مشارکت ملتها و همکاری میان دولتهای منطقه برای غلبه بر چالشهای مشترک در حوزه بهداشت و سلامت اجتناب ناپذیر است.
سرپرست وزارت بهداشت حکومت طالبان گفت: افغانستان مشتاق همکاری با ایران و استفاده از تجربیات سازنده این کشور در حوزه آموزش درمان، دارو سازی و تقویت نیروی انسانی است.
روابط خوب مردم ایران و افغانستان، رفت و آمد شهروندان افغان به ایران و حضور بیش از چهار دهه مهاجران افغان در ایران، سبب شده است افغانها به نوعی جمهوری اسلامی ایران را وطن دوم خود بدانند.