تفسیر - نقش پررنگ عربستان در حادثه تروریستی 11 سپتامبر
یک نشریه آمریکایی از کشف مستندات جدیدی درباره نقش سفارت عربستان در آمریکا در حادثه 11 سپتامبر خبر داد.
نشریه "نیویورکپست" در آستانه هفدهمین سالگرد حملات تروریستی 11 سپتامبر نوشت: مستندات جدید نشان می دهد سفارت عربستان در آمریکا از شبیه سازی عملیات ربایش هواپیماها پشتیبانی مالی کرده و این شبیه سازی را دو نفر از کارکنان این سفارتخانه انجام دادهاند. آزمایش ربایش هواپیما دو سال پیش از وقوع حملات 11 سپتامبر انجام شده و دو کارمند سفارت سعودی، این پروژه را در پوشش دانشجو اجرا کرده اند.
انتشار اسناد جدید در خصوص نقش سفارت عربستان در خصوص حادثه 11 سپتامبر درحالی است که بیشتر متهمان این عملیات تروریستی نیز اصالت عربستانی داشتند. گزارشات مختلفی نیز پیش از این درخصوص نقش مستقیم عربستان در این حادثه تروریستی منتشر شده است.
این در حالی است که حذف 28 صفحه از گزارش قبلی در خصوص حملات یازدهم سپتامبر که در این صفحات به نقش عربستان در 11 سپتامبر اشاره شده بود نیز نشان دهنده آن است که واشنگتن به هر نحوی درصدد سرپوش گذاشتن و کتمان نقش عربستان در این حملات است.
گفته شده است در این پنهان کاری سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) هم به طور مستقیم و غیرمستقیم نقش داشته است.
مقامات آمریکایی در ادامه دیپلماسی مکارانه خود با تعریف و تمجید های عوامفریبانه از آنچه که نقش عربستان در ثبات منطقه ای و جهانی عنوان می کنند در صدد انحراف افکارعمومی از همکاری های خود با عربستان به عنوان دو بانی و حامی اصلی تروریسم است که وارد مرحله جدید و پیچیدهای شده است.
اما افشای بیش از پیش شواهد و قرائن و مستندات متقن در خصوص نقش داشتن عربستان در حملات 11 سپتامبر و آگاهی سیا از اقدامات ریاض بیانگر آن است که عربستان و آمریکا قادر نیستند مانع از روشن شدن نقش عربستان در این حادثه تروریستی شوند.
نگاهی به فعالیتهای عربستان در داخل و خارج نشان میدهد اغلب تروریستهای منطقه و جهان، اصالت سعودی دارند و یا تحت تاثیر گرایش های وهابی عربستان قرار گرفته اند و از حمایت مالی و تسلیحاتی آل سعود برخوردارند .
این واقعیت بر کسی پوشیده نیست که عربستان در بسیاری از حوادث تروریستی و مواجه ساختن کشورهای مختلف با این پدیده شوم دست دارد. امروزه نقش عربستان در درگیر ساختن سوریه و عراق و یمن با تروریسم کاملا" آشکار است.
در واقع در هر اقدام تروریستی، ردپای یک سعودی کاملا مشهود است. علاوه بر حمایت فکری و ایدئولوژیک از اشکال مختلف تروریسم، اقدامات هدفمند و برنامهریزی شده عربستان در منطقه و جهان، چتر حمایتی از افراطیون و تروریستها است.
چنانکه در حال حاضر، شاخههای گروهکهای تروریستی مورد حمایت عربستان نظیر داعش و القاعده به اسامی مختلف نظیر انصار الشریعه ، بوکوحرام و الشباب و غیره در آفریقا ، آسیا و حتی اروپا وآمریکا همچنان فعال هستند و این یک زنگ خطر برای امنیت جهانی است. نقش عربستان در ایجاد گروههای تکفیری - تروریستی و اشاعه آن و تغذیه فکری چنین جریانات منحرف و خشونت بار واقعیتی است که محافل غربی که دولتهایشان نیز از حامیان و بانیان تروریسم در عرصه بین المللی محسوب میشوند، به آن اذعان دارند. برآیند اقدامات توطئه آمیز عربستان و روابط پشت پرده با آمریکا در این زمینه، گسترش تروریسم و افراط گرایی و به مخاطره افتادن بیش از پیش ثبات و امنیت بین المللی و وقوع حوادثی نظیر 11 سپتامبر بوده است.