آغاز کار نشست شورای نخست وزیران همسود در تاجیکستان 
https://parstoday.ir/tajiki/news/tajikistan-i34730
نشست شورای نخست وزیران کشورهای عضو جامعه همسود در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان آغاز به کار کرد.
(last modified 2024-01-23T09:06:52+00:00 )
خرداد ۱۲, ۱۳۹۷ ۱۴:۲۳ Asia/Dushanbe
  •  آغاز کار نشست شورای نخست وزیران همسود در تاجیکستان 

نشست شورای نخست وزیران کشورهای عضو جامعه همسود در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان آغاز به کار کرد.

دستورکارنشست شورای نخست وزیران کشورهای عضواتحادیه کشورهای مستقل مشترک المنافع (همسود)  بررسی 14موضوع درباره گسترش همکاری درحوزه‌های اقتصادی، امورانسانی و سایر زمینه ها میان کشورهای عضو اعلام شده است.

کشورهای روسیه، جمهوری آذربایجان،ارمنستان،بلاروس،اوکراین،قزاقستان،قرقیزستان،مولداوی،تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان اعضای اتحادیه کشورهای مستقل مشترک المنافع (همسود) را تشکیل می دهند .

شرایط جاری درمنطقه آسیای مرکزی به گونه ای است که رهبران همسود در حال حاضر در تمامی سطوح و در زمینه های مختلف به برگزاری نشست درسطح این جامعه اقدام می کنند واین امر را می توان به دلیل نگرانی های ناشی از هجوم ناامنی به جمهوری های آسیای مرکزی و  روسیه قلمداد کرد .

با وجود برخی اختلاف نظرها بین اعضای اتحادیه کشورهای مستقل مشترک المنافع (همسود)شکی نیست که ، نشست دوشنبه و نشست های مشابه از اهمیت فراوانی برای سیاستمداران حاکم بر منطقه آسیای مرکزی برخوردار است به ویژه، برگزاری موفق این نشست ها به صورت غیرمستقیم ، روسیه را به حمایت از جمهوری های آسیای مرکزی موظف و متعهد می کند.

شکی نیست که، بروز پدیده شوم و وارداتی تروریسم و افراط گرایی مذهبی در سطح جامعه همسود در حال گسترش است. بخشی از این امر به دلیل ، فعالیت برخی از اتباع فریب خورده جامعه کشورهای همسود به ویژه جمهوری های آسیای مرکزی در سوریه و عراق به این منطقه تسری یافته و بخشی نیز با خواست ، حمایت و مساعدت های سیاسی و اقتصادی دولت های غربی سلطه گر نظیر آمریکا و برخی از دولت های نادان در حاشیه خلیج فارس نظیر عربستان و امارات در حال تحقق است.

به رغم شرایط پیچیده جاری و وجود تهدیدهای متعدد ، چنین به نظر می رسد سیاستمداران حاکم بر آسیای مرکزی به جای همگرایی به واگرایی تمایل بیشتری از خود نشان می دهند . در این زمینه ، برخی صاحبنظران ، منفعت طلبی نخبگان سیاسی حاکم بر کشورها منطقه را مانع اصلی همگرایی کشورهای آسیای مرکزی دانسته اند.

به عنوان مثال ، "طلعت تاسماگامبِت‌اف" Tal'at Tasmagambetov  کارشناس سیاسی فعال در قزاقستان گفت: "با وجود اوضاع ناگوار اقتصادی و تشدید اختلاف بر سر استفاده از منابع آب و انرژی مشترک آسیای مرکزی ، حاکمان این کشورها منافع شخصی و گروهی خود را بر مصالح ملت‌ های شان ترجیح می‌دهند و به جای اتحاد و همگرایی ، رهبران کشورهای آسیای مرکزی با اقداماتی نظیر قطع شبکه برق سراسری منطقه ، به یکدیگر فشار می‌آورند".

واقعیت آن است که ناامنی ازمهمترین دلایل نگرانی رهبران کشورهای عضو جامعه همسود محسوب می شود درحالی که ناامنی ناشی از تغییر سبک زندگی مهمترین معضل دولت ها و ملت های آسیای مرکزی و قفقازاست چراکه جمهوری های منطقه تا پیش از فعالیت های فرقه ضاله وهابیت و بازوی های نظامی این فرقه ضاله ، معضلی به نام ناامنی نداشتند.