اهمیت بازسازی نارک برای افزایش صادرات برق تاجیکستان
معاون مدیر نیروگاه برق آبی نارک گفته است، با بازسازی تحهیزاتی این نیروگاه، تاجیکستان به بزرگترین صادرکننده برق به کشورهای آسیای مرکزی تبدیل خواهد شد.
به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «سید شاه عبدالله اف» به واگذاری کار بازسازی تجهیزاتی نیروگاه برق آبی نارک به شرکت آلمانی و اتریشی" ANDRITZ " اشاره کرده است.
وی ادامه داده است، با تعویض 9 توربین و تجهیزات اساسی این نیروگاه طی 10 سال آینده، ظرفیت تولید برق 12 درصد افزایش خواهد یافت.
از این رو نیروگاه برق آبی نارک که 70 درصد از برق مورد نیاز تاجیکستان را تولید می کند، پس از پایان بازسازی تجهیزاتی از ظرفیت تولید 11 میلیارد کیلووات ساعت برق در سال برخوردار می شود.
این امر منجر به این می شود که توان صادرات برق به کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان نیز افزایش یابد.
وی تاکید کرده است، در حال حاضر تاجیکستان از نیروگاه برق آبی نارک به افغانستان ، ازبکستان و قرقیزستان برق صادرمی کند.
به طور همزمان ساخت خطوط جدید انتقال برق از تاجیکستان به ازبکستان ادامه دارد که باعث می شود زمینه صادرات یک هزار و 200 مگاوات برق به کشور همسایه فراهم شود.
نیروگاه برق آبی نارک با 9 توربین و سد خاکی 300 متری از 46 سال قبل فعال شده است و اکنون نیاز به بازسازی و تعویض توربین و تجهیزات اساسی دارد.
مقامات دولت تاجیکستان قبلا اعلام کرده بودند، برای بازسازی و نوسازی تجهیزاتی نیروگاه برق آبی نارک به بیش از 600 میلیون دلار نیاز دارند.
به علت سهم 70 درصدی نیروگاه نارک در تامین برق مصرفی تاجیکستان، تاکنون کشورها و موسسات مالی بین المللی متعددی از جمله بانک جهانی و بانک توسعه آسیا برای ارایه کمک مالی به بازسازی آن اعلام آمادگی کرده اند.