دیدگاه کارشناس امور انرژی درباره محدودیت انتقال برق در تاجیکستان
(last modified Sat, 30 Mar 2019 04:06:20 GMT )
فروردین ۱۰, ۱۳۹۸ ۰۹:۰۶ Asia/Dushanbe
  • دیدگاه کارشناس امور انرژی درباره محدودیت انتقال برق در تاجیکستان

کارشناس امور انرژی معتقد است، دلیل اصلی محدودیت انتقال برق در تاجیکستان کاهش ذخایر آب سد نیروگاه برق آبی نارک و فعال نبودن نیمی از توربین‌های این نیروگاه است.

به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان به نقل از سامانه اوستا، در حالی که به غیر از شهر دوشنبه و ولایت بدخشان اکنون در اکثر مناطق این کشور تنها هشت ساعت در شبانه روز به خانه‌های مردم برق منتقل می شود، کمال الدین سراج الدین اف گفته است که به دلیل کاهش ذخایرآب سد نیروگاه برق آبی نارک از 9 توربین آن پنج توربین فعال است.

به این ترتیب بزرگترین نیروگاه برق آبی تاجیکستان با ظرفیت تولید سه میلیارد کیلووات ساعت برق در سال اکنون کمی بیشتر از یک میلیارد و 600 میلیون کیلووات ساعت برق تولید می کند.

همچنین به دلیل کاهش آب ورودی به سد نیروگاه برق آبی سنگتوده-1 به جای 670 میلیون کیلووات ساعت عملا 337 میلیون کیلووات ساعت برق تولید می شود و در تمامی نیروگاه های برق آبی تاجیکستان کاهش شدید ذخایرآب پشت سدها احساس می شود.

از سوی دیگر برای تامین نیاز بخش ساخت و ساز نیروگاه برق آبی راغون حکومت تاجیکستان مجبور است برق نیروگاه نارک را به این منظور استفاده کند که این مسأله سبب جیره بندی برق در کشور می‌شود.

مقامات شرکت دولتی برق تاجیک که نزدیک به پنج ماه از توضیح دادن درباره علت جیره بندی برق خودداری می کردند، اخیرا اعلام  کرده اند که بدهی یک میلیارد سامانی بخش خانگی موجب محدودیت انتقال برق به خانه های شهروندان می شود.

الهام عابداف دبیر سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان تاجیکستان با انتقاد از این موضع مقامات شرکت دولتی برق تاجیک از آنان پرسیده است که چرا به جای قطع برق مشترکان بدهکار، در سرتا سر کشور برق را جیره بندی کرده اند.

 

 

 

کلیدواژه