75 درصد پنبه تاجیکستان خام فروشی می شود
(last modified Sun, 14 Apr 2019 03:45:25 GMT )
فروردین ۲۵, ۱۳۹۸ ۰۸:۴۵ Asia/Dushanbe
  • 75 درصد پنبه تاجیکستان خام فروشی می شود

75 درصد پنبه تاجیکستان به شکل خام و با قیمتی ناچیز به خارج فروخته می شود.

به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان به  نقل از سامانه  تاج ویک، وزارت رشد اقتصاد و تجارت  تاجیکستان  اعلام  کرده  است  که فقط   25 در صد پنبه  تولیدی  این  کشور  فرآوری می شود.

همچنین کمیته دولتی  گمرک  تاجیکستان از صادرات 111 هزار تن  پنبه در سال 2018 خبر داد که  قیمت هر تن آن  در بازار جهانی هزار و 700  دلار است و این در حالی است که شرکت های واسطه  هر تن  پنبه را از کشاورزان  تاجیک  به قیمت 500   دلار می خرند.

درتاجیکستان از سال 2015 برنامه رشد  کارکرد  پنبه و فرآوری آن اجرا  شده  ولی این کشور تا به  حال از اهداف  تعیین شده  در این  زمینه  عقب مانده است.

 حاجی  محمد عمر اف  اقتصاددان  تاجیک  می گوید  که علت اصلی اجرا  نشدن این  برنامه  مخالفت  گروههایی است که  منافع خود را  در خام   فروشی  پنبه  به خارج  می بینند.

به گفته عمر اف، در صورت  فرآوری پنبه در داخل  تاجیکستان این کشور می تواند  میلیون ها  دلار درآمد به  دست  آورد زیرا  از پنبه  می توان  بیش از 150 نوع  محصول  شامل  لباس، روغن  نباتی، پتو، کاغذ، نوارهای  ویدیویی، پلاستیک،  کنجاله، مصالح  ساختمانی و غیره تولید کرد.

با این حال نبود برنامه  حمایت دولت از  کشت و برداشت  پنبه، گران  بودن  قیمت  سوخت، کود شیمیایی و ماشین آلات  کشاورزی  موجب شده است  که  کشاورزان  تاجیک،  کار در روسیه را بر تولید  این محصول مهم  صادراتی  در کشور خود ترجیح  دهند.