افزایش ظرفیت تولید برق در دوران استقلال تاجیکستان
وزیر انرژی و ذخایرآب تاجیکستان از افزایش 1 میلیارد و 500 مگاواتی ظرفیت تولید برق در دوران استقلال این کشور خبر داد.
به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان به نقل از خبرگزاری دولتی خاور، عثمان علی عثمان زاده گفته است طی 28 سال استقلال این کشوردو نیروگاه سنگتوده 1 و 2، مرکز گرمایشی و تولید برق دوشنبه وچند نیروگاه کوچک برق آبی به بهره برداری رسیده که زمینه افزایش 1 میلیارد و 500 مگاواتی ظرفیت تولید برق درتاجیکستان را فراهم ساخته است.
به گفته وی طی این مدت نیروگاه برق آبی سنگتوده 1 با ظرفیت تولید 670 مگاوات، سنگتوده 2 با ظرفیت تولید 220 مگاوات، مرکز گرمایشی و تولید برق دوشنبه با ظرفیت 400 مگاوات و نیروگاههای برق آبی گوچک با ظرفیت 30 مگاوات به بهره برداری رسیده و ارتقا توان تولید برق بیشتر پس از بازسازی چند نیروگاه قدیمی موجب بهبود تامین کشور با برق و صادرات آن به خارج شده است.
درچارچوب این برنامه تا به امروز تعویض توربین های نیروگاههای برق آبی ورزاب 1، مرکزی، سربند و پامیر1 و 2 اجرایی شده که زمینه افزایش تولید برق دراین مراکز را فراهم ساخته است.
درسال 2019 در تاجیکستان تولید سالیانه برق به 19 میلیارد کیلووات ساعت رسانده خواهد شد که نزدیک به 2 و نیم میلیارد کیلووات ساعت به خارج صادر خواهد شد.
وزیر انرژی و ذخایرآب تاجیکستان تاکید کرده است که تا سال 2030 ظرفیت تولید برق در این کشور به 10 هزار مگاوات خواهد رسید که این جمهوری را به بزرگترین صادرکننده این نوع انرژی درمنطقه تبدیل خواهد کرد. برای این منظور بهره برداری ازنیروگاه برق آبی راغون، ساخت سه نیروگاه جدید سیبزار، سناباد، شوراباد و بازسازی تجهیزاتی نیروگاههای نارک، سربند و قیراقم برنامه ریزی شده است.