کرونا و رفتار متفاوت مردم و دولت تاجیکستان در برابر آن(1)
(last modified Mon, 09 Mar 2020 06:39:12 GMT )
اسفند ۱۹, ۱۳۹۸ ۱۱:۳۹ Asia/Dushanbe
  • کرونا و رفتار متفاوت مردم و دولت تاجیکستان در برابر آن(1)

گسترش ویروس و در واقع بیماری مهلک کرونا در سطح جهان موجب شده است مردم تاجیکستان بر خلاف دولت آن رفتار اجتماعی مناسبی در برابر این بیماری پیش بگیرند.

به گزارش ایرنا، اگرچه این کشور آسیای مرکزی که از قضا در همسایگی کشور چین، خواستگاه این بیماری همه گیر واقع شده و به استناد آمارهای ملی و جهانی تاکنون به دلایل مختلف از آلودگی به این ویروس وارداتی در امان مانده است، اما مردم این کشور به رغم مشاهده سیاست ها و رفتار پیشگیرانه دولت، مدتی است که در برابر آن رفتار تدافعی و بعضا غیر منطقی اتخاذ کرده اند.

این ویروس که تاکنون از چین در جنوب شرق آسیا به نزدیک ۹۰ کشور جهان سرایت کرده است، بر اساس گزارشات تاکنون نتوانسته است به کشور همسایه یعنی تاجیکستان نفوذ کند، شاید بیشتر به این دلیل که مراودات مردم این کشور با مردم چین کمتر از حدی است که با دیگر کشورهای جهان تعامل دارند.

تاجیکستان با چین بیش از ۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد و هزاران کارگر و متخصص چینی در این کشور کار و زندگی می‌کنند. چین یکی از کشورهای عمده واردکننده مصالح ساختمانی، مواد غذایی و ماشین آلات و کالای خاص به تاجیکستان است.

این ویروس که در ادبیات علوم پزشکی جهان به "کوید-۱۹" معروف است ابتدا از شهر "ووهان" چین شروع به تکثیر کرده و آلوده کرده ۳۰ استان این کشور امروزه ۹۳ هزار نفر را آلوده کرده و در حدود ۹۰ کشور جهان تکثیر و بحران ایجاد کرده است.

رفتار دولت در برابر کرونا

مسئولان بهداشتی تاجیکستان طی دو ماه اخیر بارها اعلام کرده اند که برای جلوگیری از ورود ویروس کرونا به این کشور تمام تدابیر لازم را اندیشیده و از هیچ تلاشی برای این منظور دریغ نمی ورزند.

روز پنجشنبه بود که مسئولان وزارت بهداشت تاجیکستان در یک نشست مطبوعاتی مشترک، شایعات جنجال برانگیز پیرامون انتقال ویروس کرونا از چین به این کشور را رد کرده و اعلام کردند که تاکنون آلودگی به این ویروس در هیچ نقطه ای تاجیکستان مشاهده نشده است.

چندی پیش، "بی‌بی خانم درویش‌زاده" سخنگوی وزارت بهداشت و تأمین اجتماعی تاجیکستان اعلام کرده بود که با وجود عدم وجود کرونا در این کشور، وزارت بهداشت در اولین مرحله ۳۰۱ نفر از افرادی که با پروازهای ترانزیتی از چین به تاجیکستان آمده‌ بودند را در چند بیمارستان این کشور به مدت دو هفته قرنطینه کرده است.

به گزارش شنبه گذشته خبرگزاری اسپوتنیک روسیه از دوشنبه، وی بدون اشاره به تعداد تفکیکی این افراد، آنها را عمدتا شامل دانشجویان، تاجران و کارمندان شرکت‌های چینی معرفی کرده بود و گفت: فقط در شهر دوشنبه یک بیمارستان ویژه بیماری‌های عفونی واقع در محله "زرافشان" و یک بیمارستان عفونی دیگر واقع در محله "یکم ساویت‌ها" برای نظارت و معاینه افراد از چین برگشته اختصاص داده شده‌ است.

دولت تاجیکستان تاکنون بارها تاکید کرده است که این بیمارستان‌ها زیر نظارت نیروهای پلیس و مأموران امنیتی قرار دارند و وابستگان افراد بستری شده نیز اجازه تماس با نزدیکان خود را نداشته و حتی پزشکان و پرستاران هم حق خروج از این بیمارستان‌ها را ندارند.

گفته می‌شود به جز دوشنبه، در شهرهای خجند، باختر و کولاب هم بیمارستان‌هایی برای معاینه و تحت نظر گرفتن افرادی که به تازگی از چین و ایران بر می گردند اختصاص داده شده‌اند.

 تاجیکستان برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، حتی ارتباطات حمل و نقل با چین و ایران که از اصلی ترین شرکای تجاری این کشور هستند، را به حالت تعلیق درآورده است.

در همین حال، دولت این کشور حتی اعلام کرده است که برای خارج کردن ۴۳ دانشجوی تاجیک از شهر ووهان چین نیز عجله‌ای ندارد، این در حالی است که پیشتر برخی از این دانشجویان در شبکه‌های اجتماعی خواستار کمک مقامات کشورشان برای انتقال آنها از شهر ووهان به وطنشان شده بودند.

ادامه دارد....