کارشناس: تاثیر تغییرات زیست محیطی بر منابع آب تاجیکستان ویرانگر است
مدیر پژوهشگاه آب و محیط زیست وابسته به فرهنگستان علوم تاجیکستان تاثیر تغییرات آب و هوایی بر منابع آب این کشور را ویرانگر دانست.
به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان به نقل از اسپوتنیک، زینالعابدین کابلیاف هدف از اعلام برنامه تنظیم بهای آب مصرفی در تاجیکستان را نه افزایش قیمت آب آشامیدنی بلکه تفکیک نرخ آب مورد استفاده ساکنان، مراکز تولیدی و صنعتی و بخش کشاورزی این کشور عنوان کرد.
وی گفته است که با وجود در اختیار داشتن ذخایر 60 درصد از منابع آب آسیای مرکزی، تاجیکستان همچنان با مشکل تأمین آب آشامیدنی بهداشتی برای مردم خویش روبهرو است از این رو برای صرفه جویی در مصرف آب در کشور، با همکاری سازمانهای بین المللی برنامه بهینه سازی آب رسانی، استفاده از فناوریها و تجهیزات جدید، روشهای نوین آبیاری مزارع کشاورزی و کاهش پرتاب آلایندههای زیست محیطی در دستور کار می باشد.
به گفته این کارشناس، گرم شدن هوا موجب ذوب شدن یخچالهای طبیعی، طغیان رودخانهها و جاری شدن سیل می گردد که اقتصاد تاجیکستان در یک دهه اخیر از این حساب خسارت میلیارد دلاری دیده است.
زینالعابدین کابلیاف معتقد است که بدون فرهنگسازی درباره ارزش و اهمیت آب در زندگی نمی توان به این اهداف مهم دست یافت.
وی از مردم تاجیکستان خواسته است که با در نظر گرفتن احتمال بحران کمبود این منبع حیاتی برای نسلهای آینده از امروز صرفه جویی را جدی بگیرند.