چرا مواد غذایی در تاجیکستان گران شده است؟
(last modified Sat, 31 Oct 2020 06:49:06 GMT )
آبان ۱۰, ۱۳۹۹ ۱۱:۴۹ Asia/Dushanbe
  • تورم در 9 ماه نخست امسال در تاجیکستان 5 و یک دهم درصد بوده است
    تورم در 9 ماه نخست امسال در تاجیکستان 5 و یک دهم درصد بوده است

معاون اول وزیر رشد اقتصاد و سودای تاجیکستان علت اصلی افزایش قیمت مواد غذایی در این کشور را ناکافی بودن تولید داخلی و افزایش قیمت واردات دانست.

به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان به نقل از سامانه اسپوتنیک، عاشوربای صالح زاده گفته است از آغاز امسال تا پایان ماه سپتامبر  در تاجیکستان قیمت آرد بیش از 13 درصد، ماکارونی 22 و نه دهم درصد، شکر 19 وشش دهم درصد، روغن 13 و نه دهم درصد، هویج 40 و هشت دهم درصد، کلم 42 و دو دهم درصد و نخود 12 و هفت دهم درصد گران شده است.

 

وی افزود: در این مدت در داخل تاجیکستان 15 هزار تن  روغن مایع تولید شده و این در حالی است که نیاز کشور 115 هزار تن است.

به گفته معاون اول وزیر رشد اقتصاد و سودای تاجیکستان همچنین  نیاز این کشور به شکر صد درصد از حساب واردات تامین می شود و تا پایان ماه سپتامبر 120 هزار تن شکر به تاجیکستان وارد شده است.

صالح زاده ادامه داد: افزایش قیمت آرد نیز به قیمت صادرات این محصول در قزاقستان بستگی دارد که درمقایسه با اوایل امسال نزدیک به 4 درصد گران شده است.

معاون وزیر رشد اقتصاد و سودای تاجیکستان میزان تورم در 9 ماه نخست امسال را 5 و یک دهم درصد اعلام کرد و افزود: این افزایش تورم  ناشی از افزایش بیش از 6 در صدی قیمت مواد غذایی و  گران شدن 4 درصدی لوازم خانگی و خدمات بوده است.

 

بیشتر بخوانید:

کلیدواژه