دریاچه سریز سرریز می شود؟
https://parstoday.ir/tajiki/news/tajikistan-i60016
دانشمندان زلزله شناس تاجیک ادعای یک نشریه بریتانیایی را درباره تخریب سد دریاچه سریز و وقوع فاجعه زیست محیطی در تاجیکستان رد کردند.
(last modified 2024-01-23T09:06:52+00:00 )
آبان ۲۶, ۱۳۹۹ ۱۲:۳۷ Asia/Dushanbe
  • نشریه بریتانیایی دیلی میل درباره تخریب سد طبیعی سریز تاجیکستان هشدار داد
    نشریه بریتانیایی دیلی میل درباره تخریب سد طبیعی سریز تاجیکستان هشدار داد

دانشمندان زلزله شناس تاجیک ادعای یک نشریه بریتانیایی را درباره تخریب سد دریاچه سریز و وقوع فاجعه زیست محیطی در تاجیکستان رد کردند.

به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان به نقل از سامانه اخبار آسیای مرکزی، اخیرا نشریه بریتانیایی دیلی میل ( Daily Mail ) با انتشار تحلیلی از وضع دریاچه سریز در عمق کوهستان‌های ولایت بدخشان تاجیکستان مدعی شده است که در صورت وقوع زلزله شدید و شکستن سد طبیعی سریز زندگی میلیون‌ها نفر از ساکنان افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و قزاقستان با خطر نابودی روبه رو خواهد شد.

فرهاد رحیمی رییس فرهنگستان ملی علوم تاجیکستان با بی اساس خواندن این ادعا گفته است: «طی 80 سال اخیر هیچ زلزله شدیدی در منطقه پیرامونی این دریاچه رخ نداده و جای نگرانی نیست.» 

همچنین ثابت نعمت الله‌اف مدیر مرکز ژئوفیزیک فرهنگستان ملی علوم تاجیکستان تأکید کرده است که تجهیزات نظارتی دقیق، 24 ساعته وضع دریاچه سریز را رصد می کند و تخریب سد این دریاچه بعید است.

دریاچه سریز

دریاچه سریز بر اثر زلزله شدید سال 1911 و سقوط قطعه بزرگی از کوه سر راه رود مُرغاب، در عمق کوهستان‌های ولایت بدخشان تاجیکستان و در ارتفاع 3 هزار و 263 متری از سطح دریا پدید آمده است.

طول این دریاچه 70 کیلومتر، عمق آن 505 متر و ذخیره آب پشت سد طبیعی آن 70 کیلومتر مکعب است.

پیشتر تعدادی از دانشمندان محیط زیست گفته بودند در صورت بروز هر نوع حادثه و تخریب احتمالی سد دریاچه سریز بر اثر زلزله شدید و جاری شدن آب پشت آن، زندگی شش میلیون نفر از ساکنان افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان و قزاقستان با تهدید جدی روبه رو می‌شود.

 

بیشتر بخوانید: