کاهش بارش ها و تهدید بحران کم آبی برای تاجیکستان
-
کارشناسان درباره بحران کم آبی در تاجیکستان به سبب کم شدن بارش ها هشدار می دهند
مدیر مرکز پژوهش یخچالهای تاجیکستان وابسته به فرهنگستان علوم این کشور از کم شدن میزان بارش ها و ذوب شدن یخچال های طبیعی و احتمال ایجاد بحران کم آبی ابراز نگرانی کرد.
به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان به نقل از سامانه تاپ تی جی، عبدالحمید قیوم اف گفته است که نتایج تحقیق این موضوع در اواخر ماه فوریه گذشته منتشر و مشخص شد که میزان بارشها در زمستان سالهای 2019 و 2020 از 45 تا 55 درصد در مقایسه با سال های قبل کاهش یافته است.
به گفته وی مرکز تحقیقات یخچالهای تاجیکستان همه سال تا 15 ماموریت برای مطالعه وضع یخچالها و تغییرات آب وهوایی در کشور انجام می دهد.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که با کم شدن میزان بارشها و ذوب شدن یخچالهای طبیعی در کوهستانهای تاجیکستان در آینده نزدیک این کشور را بحران کم آبی تهدید می کند.
بر اساس برآورد دانشمندان محیط زیست، در دهه های اخیر یک سوم از مساحت یخچالهای تاجیکستان بر اثر گرم شدن هوا و پرتاب گازهای گلخانه ای ذوب شده است و خطر کاهش 30 درصدی، این منابع طبیعی را در آینده نزدیک تهدید می کند.
در تاجیکستان 13 هزار یخچال طبیعی وجود دارد که در مساحت 8 هزار و 500 کیلومتر مربع واقع شده و ذخیره آب این یخچال ها 850 هزار کیلومتر مکعب اعلام شده است.
به گفته دانشمندان در صورت ادامه گرم شدن هوا و آثار مخرب زیست محیطی تا سال 2050 مساحت این یخچال ها می تواند به نصف کاهش یابد.
بیشتر بخوانید: