آماده‌باش 230 هزار نیروی نظامی در تاجیکستان
(last modified Fri, 23 Jul 2021 10:05:16 GMT )
مرداد ۰۱, ۱۴۰۰ ۱۵:۰۵ Asia/Dushanbe
  • آماده‌باش 230 هزار نیروی نظامی در تاجیکستان

در پی به صدا درآمدن زنگ خطردرتاجیکستان،حدود 5 هزارخودرو و تجهیزات نظامی و 230 هزار نیرو به حالت آماده باش درآمدند.

به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان به نقل ازفارس، زنگ خطر به دستور «امامعلی رحمان» رئیس جمهور و فرمانده کل نیروهای مسلح تاجیکستان به صدا درآمد.

با به صدا در آمدن زنگ خطر، 100 هزار سرباز و افسر نیروهای مسلح و 130 هزار سرباز و افسر ذخیره در سریع ترین زمان بسیج شدند.

در این اقدام که با عنوان «مرز 2021» برگزار شد، 1023 دستگاه خودروی نظامی زرهی، 3167 دستگاه وسیله حمل و نقل و تجهیزات ویژه، 447 دستگاه توپ و خمپاره‌، 234 دستگاه تجهیزات دفاع هوایی، 45 فروند هواپیمای نظامی و ترابری و بالگرد و در مجموع 4 هزار و 916 دستگاه تجهیزات نظامی در مناطق عملیاتی مستقر شدند.

در اطلاعیه بخش مطبوعاتی ریاست جمهوری تاجیکستان گفته شده است که این برنامه در سراسر کشور برگزار و با کسب نتایج مطلوب به پایان رسید.

رحمان پس از اتمام بررسی آمادگی رزمی نیروهای مسلح و ذخیره تاجیکستان، در پایگاه گارد ملی کشور حضور یافت و «شیرعلی میرزا» وزیر دفاع تاجیکستان از آمادگی واحدها برای انجام رژه نظامی خبر داد.

سپس رئیس جمهور تاجیکستان در جمع نیروهای مسلح کشور سخنرانی کرد و سی اُمین سالگرد استقلال تاجیکستان را تبریک گفت.

رئیس جمهور تاجیکستان گفت:  در شرایط حساس منطقه‌ای و جهانی، برای دولت ملی تاجیک حفظ وحدت ملی، فضای آرام سیاسی و اجتماعی و انسجام کشور دارای اهمیت فوق العاده و سرنوشت ساز است.

به گفته وی، در مرحله کنونی موضوع مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، قاچاق مواد مخدر، قاچاق اسلحه و سایر جرایم سازمان یافته فراملی در درجه اول اهمیت قرار گرفته است.

رحمان وضع افغانستان به خصوص مناطق شمالی این کشور را که با تاجیکستان هم مرز است، بسیار پیچیده و غیرقابل پیش بینی توصیف کرد.

رئیس جمهور تاجیکستان با اشاره به وضع ناآرام منطقه، بر ضرورت آمادگی نیروهای مسلح و مردم تاجیکستان در جهت حمایت از صلح و آرامش، ثبات سیاسی، وحدت و امنیت ملی تاکید کرد.

رحمان به نیروهای مسلح و نهادهای امنیتی و انتظامی دستور داد تا جهت جلوگیری و مقابله علیه تهدیدات واقعی و بالقوه، آماده باش رزمی خود را تا مطلوب ترین سطح ارتقا دهند و در این راستا انجام اقدامات جدید را در دستور کار قرار دهند. در این راستا یکی از اهداف مهم حراست قاطع از مرز دولتی و بسیج همه ظرفیت‌ها در این جهت عنوان شد.

وی در بخش دیگری از سخنرانی خود، اظهارکرد: ما به طور قاطع اعلام می‌کنیم که از نیروهای مسلح خود علیه کشورهای همسایه استفاده نخواهیم کرد.

او افزود:ما همیشه طرفدار صلح و ثبات در کشورهای همسایه هستیم تا بتوانیم با آنها در فضای آرامش، ثبات، دوستی و همکاری به سر بریم.

رحمان افغانستان را نزدیکترین همسایه و کشور دوست عنوان کرد که با تاجیکستان دارای زبان، دین و فرهنگ مشترک بوده و به این دلیل تاجیکستان نمی‌تواند نسبت به سرنوشت مردم آن بی‌تفاوت باشد.

رئیس جمهور تاجیکستان بار دیگر تأکید کرد که مسئله افغانستان راه حل نظامی نداشته و باید از راه مسالمت آمیز و بر مبنای اراده مردم این کشور به نتیجه رسد.

پس از سخنرانی رحمان، با شرکت 10 هزار نفر سرباز و افسر نیروهای مسلح، نهادهای امنیتی و انتظامی و افسران و سربازان ذخیره رژه نظامی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: