نبض اقتصاد دوشنبه در چابهار می‌زند!
(last modified Wed, 10 Nov 2021 05:22:02 GMT )
آبان ۱۹, ۱۴۰۰ ۱۰:۲۲ Asia/Dushanbe
  • نبض اقتصاد دوشنبه در چابهار می‌زند!

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد چابهارگفت: تردیدی نیست که رشد اقتصادی تاجیکستان در گرو توسعه روابط با ایران و البته بهره گرفتن از معبری مهم به نام منطقه آزاد چابهار است.

به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان،حسام الدین یوسفی در یادداشتی با تاکید بر اینکه تاجیکستان طی دو دهه گذشته همواره سعی بر برقراری ارتباط حسنه با کشورهای جنوبی خود داشته تا از این طریق بتواند با هزینه کمتری به آب‌های آزاد دست یابد، نوشت: تردیدی نیست که آینده اقتصاد کشور تاجیکستان در گرو توسعه روابط با ایران و البته بهره گرفتن از معبری مهم به نام منطقه آزاد چابهار است.

در یادداشت حسام الدین یوسفی آمده است: همان زمان که طالبان کنترل کابل را به دست گرفت، اشرف غنی به تاجیکستان گریخت.

  • به گفته مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد چابهاردولت دوشنبه که تلویحا حضور غنی در تاجیکستان را تائید کرده بود، در فاصله چند ساعت ابتدا اعلام کرد که اشرف غنی از طریق دوشنبه به کشوری ثالث رفته و سپس به کل، حضور و تردد رئیس جمهور مخلوع افغانستان در تاجیکستان تکذیب کرد،دلیل این تائید و تکذیب‌های مکرر، فراتر از مباحث سیاسی و دیپلماتیک ریشه در نقصان دسترسی نداشتن به آب‌های آزاد جغرافیایی است که تاجیکستان را به شدت به کشورهای همسایه نیازمند می‌کند.
  • وی ادامه داد،تاجیکستان دست‌کم طی دو دهه گذشته همواره سعی بر برقراری ارتباط حسنه با کشورهای جنوبی خود داشته تا از این طریق بتواند با هزینه کمتری به آب‌های آزاد دست یافته و ضمن تامین و واردات کالای مورد نیاز، صادرات مواد خام و معدنی خود به بازارهای جهانی را هم تسهیل کنداین سیاست تعامل‌گرایانه از سوی دولت دوشنبه با دولت افغانستان نیز همواره برقرار بود و این کشور از طریق افغانستان به پاکستان و بنادر گوادر و کراچی می‌رسید.
  • او گفت:اینکه اشرف غنی نیز پس از سقوط دولت به تاجیکستان می‌رود، نشان از همین روابط حسنه دارد.
  • حسام الدین یوسفی اظهار کرد،اما اکنون که دولت افغانستان سقوط کرده و طالبان قدرت را در دست گرفته، شرایط برای تاجیکستان تغییر کرده است از یک سو پناه دادن به اشرف غنی، روابط با طالبان را به خطر انداخته و از سوی دیگر حتی اگر این چالش برطرف شود، برقراری روابط دیپلماتیک با طالبان بسیار زمان‌بر خواهد بود.
  • وی بیان کرد،حال که مسیر افغانستان و پاکستان برای دسترسی به آب‌های آزاد به مخاطره افتاده، تنها گزینه پیش‌روی تاجیکستان، کشور ایران و بندر چابهار است مسیری سهل‌الوصول، امن و کم‌هزینه که تاجیکستان را به اقیانوس هند متصل می‌کند.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد چابهارتاکید کرد،اما متمرکز شدن برنامه‌های اقتصادی تاجیکستان برای اتصال به زنجیره تجارت جهانی از مسیر ایران، فرصتی طلایی برای چابهار است که نه فقط کانال ترانزیتی تاجیکستان برای تجارت با جهان باشد که به تنها معبر ترانزیتی کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه بدل شود.