تاجیکستان و عربستان درصدد ایجاد هاب لجستیک
وزارت صنایع و فناوری های نوین تاجیکستان از برنامههای این کشور و سعودی برای ایجاد هاب لجستیک با هدف افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، وزارتخانههای صنعت تاجیکستان و عربستان سعودی در حال بررسی امکان ایجاد یک مرکز لجستیک برای افزایش حجم تجارت دوجانبه هستند.
این موضوع در جریان ملاقات مجازی «شیرعلی کبیر» وزیر صنایع و فناوریهای نوین تاجیکستان و «بندر الخورائف» وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی مطرح شد.
ایجاد چنین مرکزی باعث افزایش تجارت دوجانبه بین دو کشور از طریق تسریع عرضه کالا، خواهد شد.
وزیر صنایع و فناوریهای نوین تاجیکستان در سخنانی ضمن این دیدار خاطرنشان کرد این کشور از پتانسیل بالایی برای تولید محصولات معدنی، نساجی، غذایی و دارویی برخوردار است.
گفتنی است که این مرکز لجستیک شامل شهرکی با تمامی زیرساختهای مربوطه، از جمله انبارها، است که مجموعی از عملیات برای پردازش و ارسال کالا را انجام میدهد.
شرط اصلی ایجاد چنین پارکی، وجود کالا برای گردش است. این در حالی است که مبادلات تجاری دوجانبه بین تاجیکستان و عربستان سعودی در پایان سال 2021 تنها 350 هزار دلار بوده که معادل 0.01 درصد گردش مالی تجارت خارجی این کشور است.
در گردش تجارت خارجی عربستان سعودی که 50 برابر بیشتر از گردش مالی تجارت خارجی تاجیکستان است، میتوان گفت که سهم تجارت با تاجیکستان تا اندازهای کم است که میتوان گفت برابر با هیچ است.
افزایش قابل توجه تجارت بین دو کشور چندان ساده و آسان نیست. اولا، صادرات عربستان سعودی تقریبا به طور کامل شامل نفت و فرآوردههای نفتی است، در حالی که تاجیکستان فرآوردههای نفتی لازم را با شرایط ترجیحی از روسیه دریافت میکند. ثانیا، عرضه محصولات از تاجیکستان به عربستان سعودی که یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است، به دلیل اینکه بعید است محصولات تاجیکی توانایی رقابت با محصولات کشورهای پیشرفته جهان را داشته باشند، سخت است.