کمک 10 میلیون یورویی کمیسیون اروپا به بخش انرژی تاجیکستان
اداره کل همکاریهای بین المللی کمیسیون اروپا قصد دارد برای حمایت از بخش انرژی تاجیکستان به این کشور 10 میلیون یورو اختصاص دهد.
به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان به نقل از فارس، اداره کل همکاریهای بین المللی کمیسیون اروپا در نظر دارد برای اجرای مجموعهای از اقدامات در زمینه حمایت از بخش انرژی تاجیکستان به این کشور 10 میلیون یورو تخصیص دهد.
بنابر گزارش کمیسیون اروپا، این پروژه استفاده از منابع انرژی پایدار در تاجیکستان را با حفظ محیط نهادی و نظارتی مناسبت در بخش انرژی ترویج میکند.
خاطرنشان میشود که بودجه تخصیص یافته، به ویژه، باید به توسعه ظرفیت و کارایی وزارت انرژی و منابع آب، شرکت دولتی انرژی «برق تاجیک» و اداره مدیریت برق خدمات ضد انحصاری تاجیکستان کمک کند.
کمیسیون اروپا اعلام کرده این مجموعه اقدامات به شفافتر شدن بازار برق تاجیکستان کمک میکند. به نوبه خود، این قیمتها برای بخش خصوصی جذاب خواهد بود و تمام الزامات مدرن را که در بازار برق منطقهای اعمال میشود، برآورده میکند.
علاوه بر این، این پروژه به تقویت تعامل بین ذینفعان در بخش انرژی و کاهش انتشارات گازهای مضر برای محیط زیست کمک خواهد کرد.
لازم به یادآوری است که پیش از این گزارش شده بود که دولت تاجیکستان با اتحادیه اروپا در زمینه جذب منابع مالی برای ساخت و ساز نیروگاه برق آبی راغون در حال مذاکره است.
در این مورد «جمشید شائمزاده» معاون اول وزارت انرژی و فناوریهای نوین تاجیکستان در 12 ژوئیه امسال در جریان یک نشست مطبوعاتی اعلام کرده بود.
وی خاطرنشان کرد که هنوز در مورد مبلغ مشخصی زود است، زیرا روند مذاکرات تاکنون تکمیل نشده است.
به گفته شائمزاده، همزمان با اتحادیه اروپا مذاکرات در این زمینه با کشورهای اهداکنندگان مالی از جمله بانک جهانی در حال انجام هستند.
وی همچنین گفت که تاجیکستان تفاهم نامههایی را با ازبکستان و قزاقستان در زمینه عرضه انرژی نیروگاه برق آبی «راغون» به این کشورها امضا کرده که تاثیر مطلوبی بر جذب کمکهای مالی خواهد داشت.
خبرگزاری «رویترز» چندی قبل با استناد به نمایندگان رسمی اتحادیه اروپا گزارش داده بود که بانک سرمایه گذاری اروپا قصد دارد به بزرگترین سرمایه گذار در نیروگاه برق آبی راغون تبدیل شود.
نماینده اتحادیه اروپا این اقدام را با تمایل مستقل ساختن تاجیکستان و همسایههای این کشور از انرژی روسیه مرتبط خوانده بود.