دیدار وزیر سرمایه‌گذاری عربستان سعودی با رئیس جمهور تاجیکستان
(last modified Sun, 25 Dec 2022 12:39:13 GMT )
دی ۰۴, ۱۴۰۱ ۱۷:۳۹ Asia/Dushanbe
  • دیدار وزیر سرمایه‌گذاری عربستان سعودی با رئیس جمهور تاجیکستان

وزیر سرمایه‌گذاری عربستان سعودی که در راس یک هیات تجاری به منظور شرکت در همایش سرمایه گذاری «عربستان سعودی و تاجیکستان» وارد «دوشنبه» شده، با رئیس جمهور تاجیکستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش فارس به نقل از خاور، «خالد بن عبدالعزیز الفالح»، وزیر سرمایه‌گذاری عربستان سعودیدر راس یک هیات تجاری وارد تاجیکستان و با «امامعلی رحمان»، رئیس جمهور این کشور دیدار کرد.

در جریان این دیدار وضعیت کنونی و چشم‌انداز همکاری تاجیکستان و عربستان سعودی در زمینه‌های مورد علاقه دو طرف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

برگزاری دور جدید اجلاس کمیسیون مشترک بین دولتی و همایش سرمایه‌گذاری تاجیکستان و عربستان سعودی در شهر دوشنبه با هدف توسعه بیشتر همکاری‌های بین دولتی در همه زمینه‌ها مهم ارزیابی شد.

با تاکید بر تضمین توسعه روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور در مورد جذب سرمایه‌گذاری سعودی به زمینه‌های اولویت‌دار اقتصاد تاجیکستان تبادل نظر شد.

دو طرف ضمن ابراز علاقه‌مندی به تقویت روابط در زمینه سرمایه‌گذاری بر لزوم راه‌اندازی همکاری‌های بین دولتیدر زمینه‌های کشاورزی، صنعت سبک و غذا، داروسازی و تولید مصالح ساختمانی و بنیاد کارخانه‌های مشترک در این حوزه‌ها تاکید کردند.

در این دیدار همچنین موضوع توسعه همکاری‌های بین دولتی در چارچوب سازمان و موسسات مالی منطقه‌ای و بین المللی بررسی به سهم چشم‌گیر صندوق توسعه سعودی در اجرای طرح‌های برای تاجیکستان مهم از جمله در زمینه‌های حمل و نقل، آموزش و پرورش و بهداشت، تاکید شد.

وزیر سرمایه‌گذاری سعودی در بخشی از این دیدار به نمایندگی از ریاست کشورش رئیس جمهور تاجیکستان را بهمناسبت تصویب قطعنامه پیشنهادی این کشور در مجمع عمومی ملل متحد در مورد اعلام سال 2025 به عنوان سال بین‌المللی حفاظت از یخچال‌های طبیعی تبریک گفت.

رئیس جمهور تاجیکستان به نوبه خود از طرف سعودی برای مساعدت و طرفداری از تصویب این قطعنامه تشکر کرد.

گفتنی است که به میزبانی تاجیکستان در محل کتابخانه ملی شهر دوشنبه با حضور و مشارکت مسئولین بخش خصوصی و دولتی تاجیکستان و عربستان سعودی همایش سرمایه‌گذاری دو کشور برگزار شد.

در این همایش، بیش از 40 شرکت بزرگ، کوچک و متوسط عربستان سعودی در زمینه‌های مختلف از جمله داروسازی، گردشگری، تولید غذا، انرژی، صنعت سبک، ساخت و ساز  شرکت کردند.