تفسیر- تغییر رویکرد کشورهای اروپایی در قبال گروهک تروریستی منافقین
(last modified Thu, 22 Jun 2023 04:12:12 GMT )
تیر ۰۱, ۱۴۰۲ ۰۹:۱۲ Asia/Dushanbe
  • گروهک منافقین از طریق تشکیلات خود در آلبانی به جاسوسی و اقدامات خرابکارانه علیه مردم ایران پرداختند
    گروهک منافقین از طریق تشکیلات خود در آلبانی به جاسوسی و اقدامات خرابکارانه علیه مردم ایران پرداختند

کشورهای اروپایی که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران تاکنون میزبان گروهک‌های تروریستی و برانداز ضدایرانی بوده‌اند، اخیرا دست به اقداماتی زده‌اند که حاکی از تغییر رویکرد آنها در قبال این گروهک‌ها است.

با وجود سال ها حمایت پیدا و پنهان کشورهای غربی به ویژه اروپایی از گروهک تروریستی منافقین و سکنی دادن به عناصر این گروهک در کشور آلبانی اما اکنون برخورد دیگری با آنان صورت داده است.  
در این راستا پلیس آلبانی صبح روز سه شنبه‌ با حمله به مقر گروهک منافقین در شهر ساحلی دورسDurrës  موسوم به مقر« اشرف3 »، بیش از 70 تروریست عضو این گروهک را بازداشت کردو یک تروریست نیز به دلیل حمله مسلحانه به پلیس آلبانی به هلاکت رسید. رئیس پلیس آلبانی گفت 15 مامور پلیس این کشور در درگیری با اعضای منافقین زخمی شده اند.

وزارت کشور آلبانی  نیز در بیانیه ای اعلام کرد که عملیات روز سه شنبه ما مطابق قوانین و بر اساس حکم دادگاه عالی مبارزه با تروریسم صورت پذیرفته است. مطابق توافق میان ما و سازمان در سال 2014، اعضای این سازمان صرفا به دلایل انسان دوستانه در کشور ما پناهنده شده بودند، اما با انجام اقدامات تروریستی و سایبری این توافق را نقض کرده اند. طبق این بیانیه از صبح سه شنبه نیروهای پلیس آلبانی برای بازرسی از این قرارگاه برای ساعتی کنترل آن را بر عهده گرفته و ضمن بازرسی دفاتر این سازمان، تمامی سیستم های الکترونیکی، از جمله کامپیوترها، تلفن های همراه و… مورد بازرسی قرار گرفت. برخی از وسائل الکترونیکی غیر متعارف از جمله تعدادی پهپاد، توسط پلیس ضبط شدند. نیروهای امنیتی در حین بازرسی با مقاومت و حمله تعدادی از اعضای این سازمان رو به رو شدند. مقامات آلبانی بعد از حمله به اردوگاه گروهک تروریستی منافقین در شهر دورس شش نفر از اعضای این گروهک تروریستی را هدف پیگرد قضائی قرار دادند.

 بلدار چوچی (Beldar Cuci) وزیر کشور آلبانی وزیر کشور آلبانی می گوید: رفتار اعضای منافقین تاسف بار و توهین به توافق دولت این کشور با این گروهک تروریستی بوده است.  


پذیرش عناصر گروهک ترویستی منافقین توسط آلبانی پس از اخراج آنها از عراق به دستور آمریکا و با هماهنگی دیگر اعضای ناتو صورت گرفت. سفر جان کری، وزیر خارجه وقت آمریکا به آلبانی در 14 فوریه 2014، منجر به توافقی پنهانی مبنی بر انتقال تا 3000 نفر از اعضای منافقین به تیرانا گردید. بنابراین روند انتقال اعضای منافقین به آلبانی شدت گرفت و تا اواخر دسامبر 2017 بر اساس آخرین آمار غیر رسمی حدود 3250 تن از اعضای این گروه تروریستی در این کشور مستقر شده اند. سران گروهک منافقین خود را نه در کشور آلبانی که در خاک آمریکا دیده و به اعضای خود اینگونه القا می کنند که مهمان پنتاگون بوده و از این موضوع به عنوان یک دستاورد بزرگ بهره می برند. منافقین در این کشور به رغم اینکه بنا بر تاکید دولت آلبانی به دلایل انسان دوستانه پذیرفته شده بودند اما عملا مقر اشرف 3 در شهر دورس را به مرکزی برای انجام اقدامات سایبری و نیز دیگر اقدامات تروریستی تبدیل کرده بودند. گروهک منافقین از طریق تشکیلات خود در آلبانی به جاسوسی و اقدامات خرابکارانه علیه مردم ایران پرداختند.

در عین حال حضور گسترده گروهک منافقین در آلبانی مسلما برای این کشور مخاطرات قابل توجهی دارد. به نظر می رسد دولت آلبانی به این جمع بندی رسیده که حضور گروهک منافقین نه تنها برای منافع ملی آلبانی خطرناک است بلکه می تواند برای کل منطقه مخاطره ایجاد کند. یکی از پیامدهای حضور گروهک منافقین در آلبانی تضعیف امنیت ملی و حاکمیت قانون در این کشور بوده است. یکی دیگر از مخاطرات پذیرش منافقین در آلبانی ، ادغام آنها با گروه های تروریستی، مافیایی، تکفیری و وهابی است.
البته تغییر رویکرد و برخورد کشورهای اروپایی با گروهک منافقین منحصربه آلبانی نبوده بلکه به نظر می رسد که فرانسه نیز که از دیر باز ماوای منافقین بوده رویکرد جدیدی در این زمینه در پیش گرفته است. در این راستا برگزاری تجمع سالانه گروهک منافقین در فرانسه ممنوع شده و نامه ای برای سران این تجمع ارسال شده است.گروهک منافقین هر سال مصادف با 30 خرداد و سالگرد آغاز فعالیت‌های تروریستی خود‌، گردهمایی سالانه‌ای برگزار می‌کردند که امسال به دستور دولت فرانسه، این گردهمایی در ویلپنت لغو شد. پلیس فرانسه گفته که به علت مشکلات امنیتی و اخلال در نظم عمومی این تجمع لغو شده است. ممنوعیت تجمع سالانه منافقین که برای نخستین بار طی 15 سال اخیر صورت گرفته است .

خبرگزاری رویترز، ممنوعیت برگزاری این تجمع را همزمان با تلاش کشورهای غربی برای کاهش تنش با ایران دانسته و نوشته است که این ممنوعیت، چند هفته پس از آن اعلام می‌شود که کشورهای اروپایی و ایران چند تبادل زندانی انجام دادند و همچنین دو هفته پیش امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه تماس تلفنیِ 90 دقیقه‌ای با ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران داشت.

رئیسی در این گفت و گو، با ‌اشاره به محاسبات غلط برخی دولت‌های اروپایی درباره ملت ایران، آن را ناشی از گرفتار شدن این دولت‌ها در دام اطلاعات غلط گروه‌های تروریستی، تجزیه‌طلب و معاندان دانست و بر پرهیز از مداخله در امور داخلی و احترام به اصل حاکمیت ملی تأکید کرد.
 

بیشتر بخوانید:

کلیدواژه