تفسیر- عربستان حامی مالی تروریسم
"عربستان حامی مالی تیم های تروریستی است و اسناد و شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد نفرات زیادی از کشورهای همسایه به مزدوری گرفته شده اند تا در ایران دست به عملیات تروریستی بزنند."
سید «محمود علوی» وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، چهارشنبه شب ضمن بیان این موضوع از انهدام تیم های تروریستی دراستان های سیستان و بلوچستان و کردستان خبر داد.
ایران سالهاست که هدف اقدامات تروریستی قرار گرفته است و به همین علت ضرورت واهمیت مبارزه واقعی با تروریسم را به درستی درک می کند. نامگذاری هشتم شهریور ( 30 اوت) در تقویم ایران به عنوان روز مبارزه با تروریسم یادآور همین نکته است.
گروه های تروریستی اما در سال های اخیر با حمایتهای مالی و نظامی آمریکا و عربستان، جنایات فراوانی را در کشورهای منطقه از جمله عراق ، سوریه و افغانستان مرتکب شده اند . تحرکات هفته گذشته عناصر وابسته به گروه تروریستی داعش در مجلس شورای اسلامی ایران و حرم مطهر امام خمینی (ره) در تهران که 17 شهید و دهها زخمی بر جا گذاشت، بعد تازه ای به این تحرکات تروریستی داد .
وقوع حملات تروریستی در تهران با توجه به سوابق و نشانه های متعدد از نقش عربستان در حمایت از تروریسم، انگشت اتهام را متوجه ریاض کرده است .
محمد بن سلمان وزیر دفاع عربستان چندی قبل درمصاحبه با نشریه فارین افرز ، نا امنی های منطقه را حاصل ایدئولوژی های بدون مرز- بی ثباتی - و تروریسم رها شده در منطقه دانست و در تهدیدی علنی گفت : "...بی ثباتی و نا امنی اکنون باید به درون مرزهای ایران کشانده شود ."
این اظهارات، دید گاه بسته و تعصب جاهلانه آل سعود به ایران را نشان داد .مقام های عربستان پس از درگذشت ملک عبدالله - پادشاه پیشین عربستان، دوره ای پرتنش از روابط با ایران را کلید زدند . این تنش سازی آثار خود را ابتدا با گسترش دامنه تهدید های امنیتی در محیط پیرامونی ایران آشکار کرد و اکنون حامیان تروریسم سعی دارند آن را به داخل مرزهای ایران رسوخ دهند . حاکمان ماجرا جوی جوان آل سعود و تشنه قدرت تصور می کنند با این گونه تحرکات می توانند به پایه های لرزان حاکمیت استبدادی و سیاست های رنگ باخته و سوخته آل سعود در منطقه جان دوباره ای بدهند .
ریاض تا کنون کمک های مالی قابل توجهی به گروه های تروریستی کرده است . عربستان از لبنان گرفته تا سوریه و عراق به تروریست های داعشی و دیگر گروه های تروریستی که موجب ویرانی و نا امنی در سراسر منطقه شده اند، کمک مالی کرده و آنها را مسلح می کند و آموزش می دهد.
ریاض با اقدامات سئوال برانگیز خود صلح و امنیت منطقه و جهان را به مخاطره انداخته است .پروژه نا امن سازی منطقه و ایران با چراغ سبز امریکا در سفر اخیر ترامپ به ریاض شروع شد . بعد از واقعه تروریستی تهران در حالی که بسیاری از کشورها با ایران همدردی کردند، کاخ سفید بیانیه ای منتشر کرد که در آن ترامپ تهران را برای این حمله سرزنش کرد و گفت کشورهای حامی تروریسم خود قربانی شرارتی می شوند که مروج آن هستند.
جفری لویس، کارشناس هسته ای کالج میدلبری در تحلیل این موضوع می گوید : "... ترامپ سعی دارد با متهم کردن مداوم ایران به حمایت از تروریسم و جلب توجه جهان به آن، تهران را پای میز مذاکره بکشاند؛ اما تلاش های ترامپ برای منزوی کردن ایران نه فقط تهران را خشمگین می کند بلکه می تواند روابط میان آمریکا و متحدان اروپایی آن را تیره تر کند..."
البته مشابه چنین سناریویی پیش از این نیز با حمایت مستقیم امریکا و عربستان از گروهک تروریستی منافقین ، اجرا شده است .
ترکی فیصل، شاهزاده سعودی و رئیس سابق سازمان امنیت عربستان ژوییه سال گذشته با شرکت در گرد همایی گروهک تروریستی منافقین و حامیان آنها در پاریس از پروژه جدید تحرکات منافقین علیه ایران رونمایی کرد .
"جف استاینبرگ"، مدیر مجله هفتگی اینتلیجنس ریویو در مصاحبه با پرس تیوی در این باره می گوید : "نوت گینگریچ، رئیس اسبق مجلس نمایندگان امریکا که یکی از سخنرانان این گردهمایی بود با دریافت مبالغ هنگفتی پول در آنجا حاضر شد "
«ریموند تانتر» عضو سابق شورای امنیت ملی امریکا و از حامیان منافقین که کتابی از تحرکات این گروه برای خروج نام خود از لیست حامیان ترور تهیه کرده ، می گوید : "آنها گزینه ای بهتر از تحریم و جنگ برای کمک به پیشبرد برنامه ایالات متحده هستند . "
با چنین سوابقی ،حمایت عربستان از تروریسم و همسویی اش با امریکا در نا امن سازی ایران یک اتهام نیست ، بلکه واقعیتی در چارچوب اقدامات و موضع گیری های علنی مقام های ریاض - واشینگتن است که نشان می دهد آنچه برای آنها همیت دارد ؛ رسیدن به هدف به هر وسیله ای است ؛حتی اگر حمایت مستقیم از تروریسم باشد . تروریسم اما بی تردید، تهدیدی برای همه ،حتی حامیان انهاست .اکنون آثار سیاست های دوگانه در قبال گروه های تروریستی آشکارتر شده و تروریسم به مرحله ای رسیده است که دیگر برنده ای برای آن وجود ندارد .